INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

hetilapszemle

mandiner

hvg

figyelő

Klaus Maria Brandauer, Szabó István, a Mephisto című filmjének főszereplője a film felújított változatának gálavetítése előtt a Budapesti Klasszikus Film Maraton nyitóestjén a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2018. szeptember 4-én.

NAT, Zárójelentés, Nemzetközi Beruházási Bank - hetilapszemle

Infostart

A Mandiner az új Nemzeti Alaptantervről beszélgetett Hajnal Gabriella miniszteri biztossal és Nahalka István oktatáskutatóval. A HVG Klaus Maria Brandauer osztrák színésszel a Zárójelentés című új Szabó István filmről készített interjút. A Figyelő a Nemzetközi Beruházási Bank magyar alelnökét, Laszlóczki Imrét kérdezte.

Hajnal Gabriella miniszteri biztos szerint új NAT a korábbinál nagyobb tanári szabadságot ad, sokszínűbb módszertannal. Hajnal Gabriella a Mandínernek pozitívumként említette az állampolgári ismeretek tantárgy bevezetését, ugyanakkor radikálisan csökkentette volna a gyerekek óraszámát. Nahalka István oktatáskutató szerint az új NAT előnye az, hogy a 2018-as tervezet jó módszertani megfogalmazásait átvette, hátránya, hogy a gyermekek teljes iskolai idejét betáblázza.

Klaus Maria Brandauer nem a múlt felélesztésének, hanem az újrakezdés történetének tartja Szabó István új filmjét, a Zárójelentést. Az osztrák színész a HVG-nek egyebek között arról beszélt, hogy a Mephisto Oscar-díjával kapott belépőt Hollywoodba, ahol egy nem hivatalos James Bond film, a Soha ne mondd, hogy soha főgonoszaként került be az amerikai filmes világba. Ugyanakkor, mint mondta, soha nem erőltette a nemzetközi filmes karriert, nála a színháznak volt elsőbbsége.

A Figyelő a Nemzetközi Beruházási Bank magyar alelnökével, Laszlóczki Imrével készített interjút. A szakember elmondta, hogy az NBB Kelet-Közép-Európában jelenleg 526 millió eurós hitelportfólióval rendelkezik, ami a bank hiteleinek több mint felét teszi ki. Ebből Magyarországra 77,6 millió euró esik, ami 8 százalék alatti részt jelent. A sokat bírált pénzintézetben mindenki szakember, a bank politikán kívüli szervezet, a kémbankról szóló feltételezések valótlanok, alaptalanok – hangsúlyozta a pénzintézet magyar alelnöke, Laszlóczki Imre.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018