INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

honvédelem

katonaság

parancsnokság

benkő tibor

hm

A Koszovóba induló, a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22. váltásának állománya menetel kibocsátó ünnepségükön a debreceni Kossuth téren 2020. február 11-én. A magyar katonák márciustól hat hónapon át teljesítenek szolgálatot a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részeként, feladatuk a rend és biztonság fenntartása Koszovóban.

Milliárdok a közép-európai többnemzeti hadseregre

Infostart

Mintegy 3 milliárd 192 millió forintot biztosít a magyar kormány a közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság elhelyezésének kialakítása érdekében.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az említett csaknem 3,2 milliárd az idei központi költségvetést terheli, olvasható a Napi.hu-n.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 4-én, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén jelentette be, hogy a többi között kezdeményezték egy közép-európai többnemzeti hadosztály-parancsnokság és egy regionális különleges műveleti parancsnokság létrehozását.

A vélhetően székesfehérvári központtal felálló parancsnokság feladata a térség stabilitásának, a békének a megőrzése lenne, ha pedig a térségben bármilyen konfliktus kialakulna, akkor vezető elemként irányítaná a műveleti tevékenységet. Létszáma nagyjából hetven lenne.

A honvédelmi tárcavezető egy korábbi interjújában arra is kitért, az új parancsnokságot a NATO struktúrába ajánlanák fel, és arra törekszenek, hogy minél több közép-európai ország csatlakozzon hozzá.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018