eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2020. január 17-én. A főpolgármester elmondta, hogy évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében. Jobbról Havasi Gábor egészségpolitikai tanácsadó, a Fővárosi Közgyűlés tagja.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Állandó párbeszédbe kezd a főváros a budapestiekkel

Módosította a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) a Fővárosi Közgyűlés, és eszerint a főváros költségvetésébe, nagyobb és kisebb projektjeibe is beleszólhat a lakosság.

Az új szmsz létrehozza azt a lehetőséget, hogy állandó párbeszédet nyissanak a budapestiekkel, akik kezdeményezhetik valamely fontos ügy napirendre vételét, vagy konzultációt kérhetnek bizonyos ügyekben a főváros vezetésével - mondta el Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülése utáni sajtótájékoztatóján.

Bejelentette, hogy a jövő évi fővárosi költségvetés egymilliárd forintjáról a budapesti polgárok közvetlenül dönthetnek majd, kikérik a véleményüket, hogy az összeget mire használják fel. A részvételi költségvetés bevett gyakorlat sok nyugat-európai nagyvárosban.

Szeretnének továbbá társadalmi vitát indítani arról, hogy mire használják hosszabb távon a Lánchidat, "hogyan képzeljük" el a történelmi belvárost, a rakpartokat, a Széchenyi István teret. A vitában azt az álláspontot képviselik majd, hogy gondolkodjanak el a Lánchíd forgalomcsillapításán - közölte Karácsony Gergely, aki szerint

a Lánchíd "klasszikus gyalogoshídként nem feltétlenül elképzelhető".

A főpolgármester a közgyűlés számos más döntéséről is beszélt - ezekről ITT írtunk, a sajtótájékoztatót pedig alább tekinthetik meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×