INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

budakeszi út

budakeszi

csőtörés

fővárosi vízművek

Hirtelen megoldották a Budakeszi út problémáját

Hirtelen megoldották a Budakeszi út problémáját

A budakeszi polgármester szerint az úton kedden történt csőtörés helyreállítása elfogadhatatlanul lassan haladt; amíg meg nem jelentek az első híradások a témáról, karácsonyig aligha volt várható a Zsámbéki-medence és Budapest között ingázók helyzetének javulása. Ám jött a nyilvánosság, és előrelépés történt. A helyiek azért ezt nem hagyják ennyiben.

Kedd reggel rengeteg jelzés érkezett a lakosoktól a budakeszi önkormányzathoz, hogy a budakeszi út II. kerületi szakaszán egy csőtörés miatt hatalmas dugó alakult ki.

"Azonnal felvettük a kapcsolatot a Fővárosi Vízművekkel, tájékoztatást kérve az ügyben" - elevenítette fel a sűrű reggel eseményeit az InfoRádiónak Győri Ottília budakeszi polgármester. Az ügyeletről azt a tájékoztatást kapták, hogy december 20-áig dolgozni fognak a munkán. "Mi erről tájékoztattuk a lakosságot, hogy a munkát hamar befejezik, és megszűnik a közlekedési káosz, azonban nem így történt" - tette hozzá.

Az önkormányzat ezt követően a munkát végző alvállalkozóhoz fordult, aki elmondta, hogy

az ő szerződésében december 23-ai kivitelezési határidő szerepel,

vagyis karácsonyig ellehetetlenül a Zsámbéki-medencében élők közlekedése Budapest felé. "Nem is értjük, hogy ezt a problémát a Fővárosi Vízművek miért nem kezeli a helyén" - utalt arra Győri Ottília, hogy "normál munkaként" sorolta be ezt a helyreállítást a budapesti cég.

Budakeszi első embere így december 18-án levelet írt a Fővárosi Vízművek vezetőjének, amiben arra kérte, hogy azonnal oldják meg a munkát.

Arra a kérdésre, hogy kapott-e településvezető magyarázatot arra, hogy miért nem sorolták ezt a munkát a sürgősen elvégzendő feladatok közé, azt mondta, a levélre sem kaptak választ, csak telefonon vannak kapcsolatban a vízművel, szóban viszont nem kapnak hivatalos "biztatást".

Fordulat

A nyilvánosságban megjelent híradások után viszont jött a fordulat, felgyorsultak az események. A Budakeszi Hírmondó azonnal foglalkozott az üggyel. Az InfoRádió is érdeklődött a Fővárosi Vízműveknél, a társaság közleményében arról írt, hogy a szakemberek a csősérülés javítását kedd éjszaka elkezdték, a vezetéket azonnal megjavították, majd egy alvállalkozótól azonnal megrendelték a burkolat javítását, aminek szerdára el kellett volna készülnie, azonban az ünnepek előtt rendelkezésre álló egyetlen aszfaltkeverő üzem berendezése meghibásodott, így a szerdára tervezett aszfaltozás a Fővárosi Vízműveken és az alvállalkozón kívül álló okok miatt nem valósulhat meg. Az alvállalkozó tájékoztatása szerint az aszfaltüzem berendezésének működése közben helyreállt, ennek megfelelően

a munkákat csütörtökön befejezik.

A kellemetlenségekért elnézést kérnek, illetve közlik még, hogy ilyen esetekben a folyamatok egy ilyen esetben egymásra épülnek, továbbá vannak olyan technológiai lépések, amelyekre várni kell.

A budakeszi képviselő-testület - biztos, ami biztos - csütörtökön döntést hozott arról, hogy felkéri a helyi polgármester arra, küldjön újabb levelet a Fővárosi Vízműveknek, kérjen magyarázatot és személyes felelősségre vonást a két és fél napon át közlekedési káoszt okozó ügykezelés miatt a cég vezérigazgatójától, illetve a főpolgármestertől, Karácsony Gergelytől.

Ezzel párhuzamosan Budakeszi harcol a kormánynál egy, a települést elkerülő útért, illetve tervek készülnek a budakeszi buszsávra is,

amivel be tudnának kapcsolódni a XII. kerületi buszsáv megépítésébe, de maga az útépítés is olyan helyzeteket idéz majd elő, amiket meg kell előzni.

Az agglomeráció lakossága mindeközben folyamatosan növekszik, a jelenlegi közlekedési módok nem elegendőek, ezt szerinte a kormány is tudja.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Budakeszi út - megoldva
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018