INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

horváth jános

orbán viktor

részvétnyilvánítás

Horváth János, az Országgyűlés egykori korelnökének temetése a cecei Református temetőben 2019. december 19-én. Az életének 99. évében november 25-én elhunyt Horváth János 1945 és 1947 között kisgazda nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. 2003-tól 2014-ig ő volt a parlament korelnöke.

Orbán Viktor: Horváth János egy bátor nemzedékhez tartozott

Infostart

Horváth János ahhoz a bátor nemzedékhez tartozott, amely két pogány közt, a barnainges és a kommunista diktatúra alatt is hűségesen kitartott politikai meggyőződése, a független, kisgazda, polgári és patrióta szellemiség mellett - írta a miniszterelnök Horváth János, az Országgyűlés egykori korelnöke halála után a gyászoló családnak.

A levélben, amelyet csütörtökön, az egykori képviselő temetése napján juttattak el az MTI-hez, a kormányfő kiemelte: "vannak életutak, melyek mindannyiunk számára követendő példát jelentenek". Horváth János "hajlíthatatlan emberként" sosem ismert lehetetlent, amit többek között azzal bizonyított be, hogy a Kisgazdapárt színeiben az 1945-ös önkormányzati választáson a munkáskerületként ismert Angyalföldön győzte le a kommunisták jelöltjét, Kádár Jánost.

"Hálásak vagyunk, hogy hazatérése után a mi politikai közösségünket választotta,

hiszen érkezésével nemcsak egy kiváló szakemberre, de példaképre és munkatársra is találtunk, aki bölcs tanácsaival, valamint a kinövekedés-program megfogalmazásával is hozzájárult a polgári Magyarország megerősödéséhez" - fogalmazott Orbán Viktor.

"Mély megrendüléssel értesültem róla, hogy bajtársunk és tanítómesterünk, az Országgyűlés néhai korelnöke, Horváth János eltávozott közülünk. Engedjék meg, hogy ezúton fejezzem ki együttérzésemet, és a következő nehéz időszakhoz sok erőt kívánjak Önöknek!" - zárul a miniszterelnök levele.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018