INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

szent margit kórház

kásler miklós

imreh domonkos

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárca új államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón 2018. május 28-án.

Nyolc sebész eljön a Szent Margit Kórházból - Kásler Miklós vizsgálatot rendelt el

Infostart

Kórházi politizálás állhat a háttérben, a hivatalos indoklás szerint a főorvos elérte a nyugdíjkorhatárt - mellette állnak ki a kollégái.

Imreh Domonkos főorvos elbocsátását követően további hét sebész távozott a Szent Margit Kórházból, erre reagálva Kásler Miklós erőforrás-miniszter azonnali vizsgálatot indít - írja a Magyar Nemzet.

A kórház főigazgatója, Badacsonyi Szabolcs november 29-i döntésének következményeként – miután Imreh Domonkos osztályvezetőt felmentette a további munkavégzés alól – az intézmény sebészeti és annak ügyeleti rendje, mint a lap fogalmaz, gyakorlatilag összeomlott. Az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet pedig elhalasztottak, ezzel egyidejűleg

komoly veszély fenyegeti Óbuda-Békásmegyer, illetve az agglomeráció mintegy 180 ezer fős lakosságának sürgősségi ellátását.

A főigazgató november 28-án közölte a főorvossal, hogy a kórházban ledolgozott 38 esztendőt követően másnap reggel már nincs rá szükség.

Imreh Domonkos megbecsülését, szakmai és emberi elismerését bizonyítja, hogy a menesztését követően az osztály tízfős közalkalmazotti orvoscsapata közül heten azonnal beadták a felmondásukat.

"Rendkívüli képességű innovatív sebész" – mondja róla Csókay András, aki dolgozott is a főorvossal.

A főorvos eltávolításának körülményeiről a főigazgató a lappal azt közölte: "Dr. Imreh Domonkos az öregségi nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel, a hatályos jogszabályok figyelembevételével került felmentésre, melyről már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott."

Kásler Miklós az Országos ­Onkológiai Intézet felelős vezetőjeként huszonhat esztendőn át "egyszer sem tűrte el, hogy visszaéljenek a betegek szenvedéseivel, hogy hecceljék őket, alaptalan félelmeket gerjesszenek és felkorbácsolják a szenvedélyeket". Minden munkatársának, mielőtt felvette, azt mondta, két feltétel létezik: a szakmai és az emberi kiválóság, világnézettől függetlenül. Másnak a kórházban nincs helye. "Nem lehet átpolitizálni." Minden vizsgálatot igénylő ügyben, így a Margit-kórházban történtek esetében is a vizsgálatot elrendelem” - zárul a miniszteri nyilatkozat.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018