INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

szürkemarha

iszap

rába

Szürkemarha csordát hajtanak téli szálláshelyükről nyári legelőjükre a Hortobágyon 2019. május 8-án. A közel százötven egyedet számláló gulya csaknem tizenkilenc kilométernyi utat követően érte el a nyári legelőt, ahol október végéig maradnak.

A Rábába veszett egy kisebb csapatnyi szürkemarha

Infostart

Valami megrémiszthette az állatokat, amikor a meredek vízpartra leugorva beleragadtak a sárba – véli a gazda, akinek hét marhája pusztult el így nemrégiben.

A szürkemarhák gazdáját a Kisalföld érte utol, aki név nélkül azt közölte, az állatok egy öthektáros területen voltak elkerítve, közel a folyóhoz. Egy lejárót hagytak számukra itatás céljából, az eset mégsem itt, hanem egy meredekebb partrészen történt: „vélhetően valami megijeszthette, megzavarhatta az állatokat, azért menekültek ide”. Szavai szerint

az állatok az iszapba beleragadva pusztultak el.

„Hét szürkemarhám veszett oda. Hármat a tűzoltók szedtek ki a folyóból, a többit pedig én: többségüket a part közelében találtam meg” – fogalmazott.

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a lap érdeklődésére megerősítette, három elhullott szürke marhát szedtek ki a Rábából nemrégiben a tűzoltók. Az állattetemek kiemeléséről az igazgatóság emberei, azok elszállításáról pedig az ATEV Zrt. gondoskodott. A kormányhivatal az állattartóval szemben eljárást indított.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018