eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szürkemarha csordát hajtanak téli szálláshelyükről nyári legelőjükre a Hortobágyon 2019. május 8-án. A közel százötven egyedet számláló gulya csaknem tizenkilenc kilométernyi utat követően érte el a nyári legelőt, ahol október végéig maradnak.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Rábába veszett egy kisebb csapatnyi szürkemarha

Valami megrémiszthette az állatokat, amikor a meredek vízpartra leugorva beleragadtak a sárba – véli a gazda, akinek hét marhája pusztult el így nemrégiben.

A szürkemarhák gazdáját a Kisalföld érte utol, aki név nélkül azt közölte, az állatok egy öthektáros területen voltak elkerítve, közel a folyóhoz. Egy lejárót hagytak számukra itatás céljából, az eset mégsem itt, hanem egy meredekebb partrészen történt: „vélhetően valami megijeszthette, megzavarhatta az állatokat, azért menekültek ide”. Szavai szerint

az állatok az iszapba beleragadva pusztultak el.

„Hét szürkemarhám veszett oda. Hármat a tűzoltók szedtek ki a folyóból, a többit pedig én: többségüket a part közelében találtam meg” – fogalmazott.

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a lap érdeklődésére megerősítette, három elhullott szürke marhát szedtek ki a Rábából nemrégiben a tűzoltók. Az állattetemek kiemeléséről az igazgatóság emberei, azok elszállításáról pedig az ATEV Zrt. gondoskodott. A kormányhivatal az állattartóval szemben eljárást indított.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×