INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

havazás

budapest

közlekedés

tél

Araszolás, koccanások, havas utak - így indult a december Budapesten és környékén

Araszolás, koccanások, havas utak - így indult a december Budapesten és környékén

Infostart / InfoRádió

Ilyen az, amikor a hétfő reggeli csúcsra ráesik az első hó. A hókotrók mind kivonultak az utakra.

Az éjszaka óta tartó havazás miatt folyamatosan, 68 hókotróval dolgozik a fő- és tömegközlekedési utakon az FKF - tudta meg az InfoRádió. Az utakat egész addig takarítják, amíg a síkosság meg nem szűnik rajtuk.

A reggeli órákban nem segített az erős forgalom sem a szóró- és kotróautóknak, ám az autósorok az olvadáson keresztül mégis valamennyit könnyítenek az FKF helyzetén, mégis azt kérik, az autósok engedjék el az FKF járműveit.

A vállalat vasárnap este 7 óra óta van emelt szintű készültségben, ez azt jelenti, hogy minden hadra fogható kolléga műszakban van.

A Metróért Egyesület közzétette Budapest forgalmi térképét is a nyomaték kedvéért:

Országos helyzetkép

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves, míg az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás miatt az úttest mindenhol sónedves, havas, hókásás - közölte az Útinform hétfő reggel a honlapján.

Baleset miatt lezárták a 3-as utat Gödöllőnél.

Az M3-as autópályán, az M0-s autóút csomópontjában egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, amikor Budapest felől az autóút M5-ös felé vezető oldalára hajtott fel. Az arra közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk, lassú az előrejutás. A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé a 10-es kilométernél egy kisteherautó kamionnal karambolozott; a helyszínelést már befejezték, de 1-2 kilométeres a torlódás.

Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es kilométernél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, ezért a belső sávot lezárták, csak a külsőn halad a forgalom.

Az M0-s autóút déli, terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt - Dunaharaszti és Halásztelek között - szakaszosan araszolnak a járművek, körülbelül 20 perc az időveszteség.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő- és mellékúton araszolnak a járművek.

Erős a forgalom az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében; az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé, a 4-es úton Monornál, a 10-es úton az ürömi körforgalomnál, a 11-es úton Tahitótfalu és Szentendre között és a 31-es úton Mendénél. Az M7-es autópályán már Érdtől lassul a kocsisor a főváros felé.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Havazik - dolgozik az FKF
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018