eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke beszédet mond a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.
Nyitókép: Marjai János

Fekete-Győr András: remélem, hogy a DK észhez tér

Erzsébetváros és Újbuda DK-s polgármestere is szerződést kötött annak az ugyancsak DK-s Czeglédy Csabának az ügyvédi irodájával, aki ellen büntetőügy zajlik. A Momentum elnök szerint most tanulják az együttműködést az ellenzéki pártok.

A Momentum alpolgármesterei informálva lettek arról, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi irodája végezheti Erzsébetváros és Újbuda átvilágítását, de nem lett kikérve a véleményük. A momentumos politikusok írásban jelezték a két kerület DK-s polgármesterének, hogy nem tudják támogatni a döntést. Az ennek ellenére megszületett, így lett az ügyből nyilvánosság előtt zajló vita – foglalta össze a helyzetet a Momentum elnöke.

„Nem szeretnék ezt az eljárást folytatni a jövőben, de

azt sem szeretnék, hogy egy jogerősen adócsalásért, magánokirat-hamisításért elítélt embernek a cége világítson át önkormányzatokat”

- emelte ki Fekete-Győr András.

A pártelnök bízik abban, hogy a DK észhez tér. Ha nem, akkor nem tudja, mi lesz a következő lépés, de még nem tart ott ez az ügy.

„Remélem, hogy a nyilvánosság ereje kijózanítóan hat rájuk”

- tette hozzá.

A Momentum elnöke szerint mindez azonban nem azt jelenti, hogy válságban lenne az ellenzéki együttműködés.

„Ameddig betartjuk annak a Magyarországnak ígéretét, amelyért állítólag mindannyian dolgozunk, az átláthatóság követelményeit, az antikorrupciós programokat, addig nem lesz probléma. Vannak problémák néhol, de az ország legtöbb pontjáról nem hallunk semmit, mert jól működik az együttműködés.”

Fekete-Győr András szerint most tanulják az együttműködést az ellenzéki pártok. Ehhez jó tanulópénz a Czeglédy-ügy, valamint a zuglói helyzet is, ahol a Momentum lépett fel Horváth Csaba tervezett SZMSZ-módosítása ellen.

„Változniuk kell ahhoz, hogy közösen tudjunk majd adott esetben egy országot kormányozni. Ha ez nem fog menni, akkor nem fogunk tudni közösen kormányozni.”

További vélemények

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere hétfői közleményében azt írta, ahogy a DK ígérte, megállítja a pazarlást és átláthatóvá teszi az önkormányzatok működését, és ebben segítségére lesz Czeglédy Csaba ügyvéd is.

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője azt közölte, a választók már döntöttek arról, hogy Czeglédy Csaba közbizalmat érdemel-e, azt pedig az idő fogja eldönteni, hogy irodája alkalmas-e a rá bízott feladatra. Az LMP budapesti elnöksége korábban azt írta közleményében, nem elég becsületesnek lenni, hanem annak is kell látszani. Ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy egy korábban jogerősen elítélt, jelenleg pedig büntetőeljárás hatálya alatt álló személy irodája kapjon önkormányzati megbízásokat.

A Jobbik szóvivője, Szilágyi György azt mondta egy kérdésre: ha visszaélést észlelnek majd, megteszik a szükséges lépéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×