eur:
394.3
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elítélt MSZP-s cégével világíttatnák át a megszerzett önkormányzatokat

Az ellenzék egy része a Demokratikus Koalíció ellen fordult a Czeglédy-ügyben.

Czeglédy Csaba volt MSZP-s politikus ügyvédi irodájával szerződött Erzsébetváros folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre az önkormányzat új vezetése, és már Újbudán is készítik elő a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízását - értesült az Index és a 24.hu. Az ügyről a Pesti Srácok úgy tudja, Rákospalota is erre az útra lép.

A Momentum néhány órával a hír megjelenése után kiadott közleményében azt írta: a lépések nemhogy nem szolgálják a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de öngólok: a teljes ellenzék hitelességét rombolják, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. A párt felhívja arra is a figyelmet, hogy „Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Csatlakozott e véleményhez a Jobbik és az LMP is.

A DK viszont nem hátrál, szolidaritásra kéri az ellenzéki többi részét. Vasárnap reggel 8-kor pedig közzétették Czeglédy Csaba cégének erzsébetvárosi szerződését.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×