INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

czeglédy csaba

mszp

átvilágítás

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.

Elítélt MSZP-s cégével világíttatnák át a megszerzett önkormányzatokat

Infostart

Az ellenzék egy része a Demokratikus Koalíció ellen fordult a Czeglédy-ügyben.

Czeglédy Csaba volt MSZP-s politikus ügyvédi irodájával szerződött Erzsébetváros folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre az önkormányzat új vezetése, és már Újbudán is készítik elő a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízását - értesült az Index és a 24.hu. Az ügyről a Pesti Srácok úgy tudja, Rákospalota is erre az útra lép.

A Momentum néhány órával a hír megjelenése után kiadott közleményében azt írta: a lépések nemhogy nem szolgálják a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de öngólok: a teljes ellenzék hitelességét rombolják, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. A párt felhívja arra is a figyelmet, hogy „Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Csatlakozott e véleményhez a Jobbik és az LMP is.

A DK viszont nem hátrál, szolidaritásra kéri az ellenzéki többi részét. Vasárnap reggel 8-kor pedig közzétették Czeglédy Csaba cégének erzsébetvárosi szerződését.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018