INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

önkormányzati választás

karácsony gergely

szavazás

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt családjával szavaz az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án.

Karácsony Gergely: a budapestiek ma visszaszerezhetik városukat

Infostart / MTI

Ez a nap a budapestieké lesz, akik a szavazatukkal visszaszerezhetik városukat - mondta Karácsony Gergely, közös ellenzéki főpolgármester-jelölt újságíróknak, miután vasárnap leadta szavazatát Zuglóban.

"Ez a nap a budapestiek napja lesz, semmiképpen nem az én napom, nem az ellenzék napja, nem is az ellenzéki jelöltek napja, hanem a budapestieké, akik a szavazatukkal visszaszerezhetik a városukat" - fogalmazott a politikus.

Karácsony Gergely úgy értékelt: Budapest az elmúlt kilenc évben egyre inkább kicsúszott az itt lakók kezéből, mert a főváros vezetése folyamatosan engedett a kormány önkormányzati lehetőségeket csorbító politikájának. Elvették Budapest pénzét, Városligetét, HÉV-hálózatát, iskolákat, kórházakat, és azt a lehetőséget is, hogy a város saját maga hozza meg a vele kapcsolatos legfontosabb döntéseket - tette hozzá.

Hangsúlyozta: most itt a lehetőség, hogy ezen változtassanak. "Azt vállalom, hogy október 13-tól visszaadjuk Budapestet azoknak, akik a valódi tulajdonosai, a budapestieknek" - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy mit tartana kudarcnak a mai nap után, Karácsony Gergely azt mondta: semmit nem tart kudarcnak, tekintettel arra, hogy megváltoztatták az ellenzéki politikát, képesek voltak létrehozni az ellenzéki egységet és képesek voltak a budapestiek bevonásával kampányolni.

A politikus arra kért minden budapestit, hogy ne feledjék, "a Fidesz mindenhol Fidesz", vagyis ne osszák meg szavazataikat, mindhárom voksukat az ellenzéki összefogás jelöltjeire adják.

Arra a kérdésre, hogy ünneplésre számít-e este, Karácsony Gergely úgy válaszolt: "komoly tétekben" fogadott, hogy győzni fognak, "úgyhogy ez így is lesz".

Karácsony Gergely örömét fejezte ki amiatt, hogy a korábbi két önkormányzati választásnál jóval nagyobb a részvétel az első adatok alapján.

Az ellenzéki jelölt a kampányt úgy jellemezte: az "sokszor lélekemelő, de még többször gyomorforgató" volt.

Karácsony Gergely - akit felesége és gyermekei kísértek el a szavazásra - köszönetet mondott családjának, hogy "kibírták ezt a nagyon kemény néhány hónapot", valamint megköszönte a támogatást az ellenzéki pártoknak és a kampányban részt vevő aktivistáknak is.

Nyitókép: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt családjával szavaz az önkormányzati választáson Zuglóban 2019. október 13-án. MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018