eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Két és fél millióan számíthatnak a nyugdíjprémiumra - a nap hírei

Két hét múlva vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A magyar kormány célja, hogy a brexit után se sérüljenek az Egyesült Királyságban élő magyarok jogai. A nap legfontosabb hírei október 3-án.

Október 18-tól vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Az Európai Bizottság ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. A Kereskedelmi Világszervezet már jóváhagyta, hogy Washington 7,5 milliárd dollár értékben büntetővámot vessen ki az európai termékekre az Airbus európai repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott uniós támogatások miatt.

A négy visegrádi ország szerint az eddigi szinten kell tartani az Európai Unió kohéziós és mezőgazdasági alapjait a következő költségvetési időszakban is. Áder János államfő a csehországi V4-csúcs után hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak és az új tagállamoknak egyaránt érdeke, hogy eltűnjenek a fejlődésbeli különbségek között.

Két és fél millióan számíthatnak a novemberi nyugdíjprémiumra, mert nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember megkapja azt - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin azt mondta: az állam akkor tud nyugdíjprémiumot adni, ha a gazdaság növekedése meghaladja a 3,5 százalékot.

54 ezerre bővült az ápolási díjra jogosultak köre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence felidézte: a kormány januártól a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók számára is bevezette a gyermekek otthongondozási díját, amelynek összege havi bruttó 100 ezer forint és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.

Minden eddiginél jelentősebb programokkal folytatja az erdő- és faültetéseket az Agrárminisztérium, és mindenki számára lehetővé teszi a részvételt Magyarország zöldítésében. Nagy István miniszter sürgette a magángazdálkodók további támogatását, mivel a gyenge minőségű termőföldek erdősítésére elsősorban nekik van lehetőségük.

Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A 3. kerületi képviselőtestület elfogadta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület erre vonatkozó javaslatát, arról döntöttek, hogy azt a továbbiakban a testület saját javaslataként jegyzik.

A brit kilépés után sem sérülhetnek az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok jogai - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Londonban tárgyalt Dominic Raab külügyminiszterrel és Steve Barclay Brexit-ügyi miniszterrel.

A brit miniszterelnök csupán kompromisszumnak nevezte a londoni javaslatokat, amelyek az ír szigeten egységes árukereskedelmi szabályozási térség létrehozását tervezik. Boris Johnson a brit parlament alsóházában számolt be az új tervezetről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×