INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

hév

védővám

visegrádi négyek

a nap legfontosabb hírei

Két és fél millióan számíthatnak a nyugdíjprémiumra - a nap hírei

Infostart

Két hét múlva vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A magyar kormány célja, hogy a brexit után se sérüljenek az Egyesült Királyságban élő magyarok jogai. A nap legfontosabb hírei október 3-án.

Október 18-tól vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Az Európai Bizottság ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. A Kereskedelmi Világszervezet már jóváhagyta, hogy Washington 7,5 milliárd dollár értékben büntetővámot vessen ki az európai termékekre az Airbus európai repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott uniós támogatások miatt.

A négy visegrádi ország szerint az eddigi szinten kell tartani az Európai Unió kohéziós és mezőgazdasági alapjait a következő költségvetési időszakban is. Áder János államfő a csehországi V4-csúcs után hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak és az új tagállamoknak egyaránt érdeke, hogy eltűnjenek a fejlődésbeli különbségek között.

Két és fél millióan számíthatnak a novemberi nyugdíjprémiumra, mert nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember megkapja azt - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin azt mondta: az állam akkor tud nyugdíjprémiumot adni, ha a gazdaság növekedése meghaladja a 3,5 százalékot.

54 ezerre bővült az ápolási díjra jogosultak köre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence felidézte: a kormány januártól a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók számára is bevezette a gyermekek otthongondozási díját, amelynek összege havi bruttó 100 ezer forint és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.

Minden eddiginél jelentősebb programokkal folytatja az erdő- és faültetéseket az Agrárminisztérium, és mindenki számára lehetővé teszi a részvételt Magyarország zöldítésében. Nagy István miniszter sürgette a magángazdálkodók további támogatását, mivel a gyenge minőségű termőföldek erdősítésére elsősorban nekik van lehetőségük.

Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A 3. kerületi képviselőtestület elfogadta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület erre vonatkozó javaslatát, arról döntöttek, hogy azt a továbbiakban a testület saját javaslataként jegyzik.

A brit kilépés után sem sérülhetnek az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok jogai - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Londonban tárgyalt Dominic Raab külügyminiszterrel és Steve Barclay Brexit-ügyi miniszterrel.

A brit miniszterelnök csupán kompromisszumnak nevezte a londoni javaslatokat, amelyek az ír szigeten egységes árukereskedelmi szabályozási térség létrehozását tervezik. Boris Johnson a brit parlament alsóházában számolt be az új tervezetről.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018