INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

köves slomó

semjén zsolt

egységes magyarországi izraelita hitközség

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az EMIH új szentendrei zsinagógájának avatásán 2019. szeptember 22-én.

Köves Slomó: Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

Infostart / MTI

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a közösség két új Duna menti zsinagógájának átadása alkalmából beszélt erről.

Köves Slomó hangsúlyozta: a zsidó közösségnek büszke a múltjára, a hagyományaira, és úgy gondolja, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van. Ünnepélyes keretek között a avatták fel a szentendrei és lipótvárosi zsidó imahelyeket, ahol elhelyezték a zsinagógák új tóratekercseit.

A szentendrei új zsinagóga avatásán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy

átfogó megállapodást kötött a magyar kormány és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, amely a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá válik.

Semjén Zsolt közölte: a továbbiakban alanyi jogon jár az állami, önkormányzati intézményrendszerrel azonos finanszírozás minden közfeladatot átvállaló intézmény tekintetében, legyen az oktatási, szociális, kulturális vagy az élet bármely területét érintő közfeladat-átvállalás.

A politikus fontosnak nevezte, hogy a szerződés tartalmazza azoknak a zsidó emlékhelyeknek megőrzését és felújítását is, amelyekhez ma már nem tartozik gyülekezet.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018