eur:
394.4
usd:
363
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új szerepet kaphat Kósa Lajos

Az önkormányzati választások utáni héten, szerdától péntekig kihelyezett ülést tart a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a tanácskozás helyszíne még nem ismert, a napokban dőlhet el, hol ülnek össze a kormánypárti frakciótagok.

A korábbi évekhez képest később kezdődik az őszi parlamenti idény az önkormányzati választási kampány miatt, információk szerint október 21-én lesz az első ülésnap. Ezt megelőzően a Fidesz–KDNP a kihelyezett frakcióülésen értékeli az önkormányzati választások eredményét, illetve áttekinti az őszi ülésszak törvényhozási munkáját. Várhatóan a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor politikai helyzetelemző beszédével indul a háromnapos ülés.

A lap azt írja, a következő időszakban a kormányzati munka központi eleme a szuverenitás további erősítése lesz, vagyis kiemelt fontosságú terepnek ígérkezik az európai politika, az új uniós intézményekkel, így az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottsággal való kapcsolat, a magyar nemzeti érdekérvényesítés.

Szeptember 29-én tisztújító kongresszust tart a Fidesz. Kósa Lajos, önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök sajtóhírek szerint jó eséllyel visszatérhet az elnökségbe az alelnöki posztról biztosan távozó Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter helyére - olvasható a Magyar Nemzetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×