eur:
394.95
usd:
363.48
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Egy T-72-es harckocsi biztosít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának hadgyakorlatán a zászlóalj ócsai kiképzőbázisán, ahol a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei a támadó és védelmi harc elemeivel ismerkednek. A Tavaszi Lendület 2012 elnevezésű többnapos gyakorlaton 152 tisztjelölt vesz rész, akik a kar katonai vezetői szakán tanulnak.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

T-72-esek vették tűz alá a Bakonyt

A Bátor Harcos 2019 hadgyakorlaton éleslövészetet hajtottak végre a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái T-72-es harckocsikkal, amire hosszú ideje nem volt példa.

Nagy Norbert őrnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi Zászlóaljának törzsfőnöke a veol.hu-nak elmondta: egy harckocsiszázad éles lőgyakorlatot hajtott végre a „0” ponti lőtéren, melyre már hónapokkal ezelőtt megkezdték a felkészülést, miután évek óta nem volt lehetőségük ekkora kötelékben harckocsikkal éles lőgyakorlatot végrehajtani.

Az éleslövészetet többnapos kemény kiképzés előzte meg, mely során minden egyes harckocsi több mint kétszáz kilométert tett meg a lőtér területén. A támadó lőgyakorlat elképzelt helyzetében a mélységből történő előrevonást követően, az ellenség fedező-biztosító zónájában, a biztosító erők leküzdése után az első lépcsőben lévő ellenség megsemmisítése volt a századharccsoport, illetve a kötelék feladata.

Az éleslövészeten nemcsak a szárazföldi erő, hanem a légierő is részt vett, a műveletet a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei is éleslövészettel támogatták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×