INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

hadgyakorlat

bakony

harckocsi

Egy T-72-es harckocsi biztosít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának hadgyakorlatán a zászlóalj ócsai kiképzőbázisán, ahol a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei a támadó és védelmi harc elemeivel ismerkednek. A Tavaszi Lendület 2012 elnevezésű többnapos gyakorlaton 152 tisztjelölt vesz rész, akik a kar katonai vezetői szakán tanulnak.

T-72-esek vették tűz alá a Bakonyt

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A Bátor Harcos 2019 hadgyakorlaton éleslövészetet hajtottak végre a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái T-72-es harckocsikkal, amire hosszú ideje nem volt példa.

Nagy Norbert őrnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi Zászlóaljának törzsfőnöke a veol.hu-nak elmondta: egy harckocsiszázad éles lőgyakorlatot hajtott végre a „0” ponti lőtéren, melyre már hónapokkal ezelőtt megkezdték a felkészülést, miután évek óta nem volt lehetőségük ekkora kötelékben harckocsikkal éles lőgyakorlatot végrehajtani.

Az éleslövészetet többnapos kemény kiképzés előzte meg, mely során minden egyes harckocsi több mint kétszáz kilométert tett meg a lőtér területén. A támadó lőgyakorlat elképzelt helyzetében a mélységből történő előrevonást követően, az ellenség fedező-biztosító zónájában, a biztosító erők leküzdése után az első lépcsőben lévő ellenség megsemmisítése volt a századharccsoport, illetve a kötelék feladata.

Az éleslövészeten nemcsak a szárazföldi erő, hanem a légierő is részt vett, a műveletet a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei is éleslövészettel támogatták.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018