eur:
392.84
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Egy T-72-es harckocsi biztosít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának hadgyakorlatán a zászlóalj ócsai kiképzőbázisán, ahol a Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei a támadó és védelmi harc elemeivel ismerkednek. A Tavaszi Lendület 2012 elnevezésű többnapos gyakorlaton 152 tisztjelölt vesz rész, akik a kar katonai vezetői szakán tanulnak.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

T-72-esek vették tűz alá a Bakonyt

A Bátor Harcos 2019 hadgyakorlaton éleslövészetet hajtottak végre a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái T-72-es harckocsikkal, amire hosszú ideje nem volt példa.

Nagy Norbert őrnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi Zászlóaljának törzsfőnöke a veol.hu-nak elmondta: egy harckocsiszázad éles lőgyakorlatot hajtott végre a „0” ponti lőtéren, melyre már hónapokkal ezelőtt megkezdték a felkészülést, miután évek óta nem volt lehetőségük ekkora kötelékben harckocsikkal éles lőgyakorlatot végrehajtani.

Az éleslövészetet többnapos kemény kiképzés előzte meg, mely során minden egyes harckocsi több mint kétszáz kilométert tett meg a lőtér területén. A támadó lőgyakorlat elképzelt helyzetében a mélységből történő előrevonást követően, az ellenség fedező-biztosító zónájában, a biztosító erők leküzdése után az első lépcsőben lévő ellenség megsemmisítése volt a századharccsoport, illetve a kötelék feladata.

Az éleslövészeten nemcsak a szárazföldi erő, hanem a légierő is részt vett, a műveletet a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei is éleslövészettel támogatták.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Irán szombaton támadást intézett Izrael területe ellen, amely új szintre emelte a két ország között dúló konfliktust. A rakétacsapás nem okozott jelentős károkat zsidó állam számára, viszont Jeruzsálemben már eldönthették, hogy nem hagyják megtorlás nélkül az eseményeket. Egy ilyen lépés viszont könnyen kiterjedt háborúvá fajulhat, amely egy csomó országot magával ránthat a Közel-Keleten. Elemzésünkben azt nézzük meg, hogy melyik fél pontosan ki(k)re számíthat egy elharapódzó háború esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×