INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

macska

bíróság

ügyészség

állatkínzás

Gyorsított eljárás vár az élő macskákat elásó nőre

Gyorsított eljárás vár az élő macskákat elásó nőre

Infostart

Egy nő három kismacskát ásott el élve, akik csak a rendőrségnek és az állatvédőknek köszönhetően maradtak életben. A kerületi ügyészség bíróság elé állítja.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottnak, egy 65 éves nőnek a XXIII. kerületben a szomszédja jelezte, hogy közös udvarukon macskák születtek. A szomszéd úgy gondolta, hogy a kismacskák a 65 éves nő macskájának kölykei. A gyanúsított 2019. szeptember 6-án a délelőtti órákban az udvar bokros részén fekvő három kismacska mellett egy ásónyomnyi mélységű gödröt ásott, majd a három, megközelítőleg háromhetes állatkölyköt beletette a gödörbe, ezután azt visszatemette - írta az ügyészség közleményében.

Az egyik kismacskának sikerült kiásnia magát, a másik kettőt az egyik lakó által értesített rendőrök és a rendőrök által kihívott állatmentők találták meg. A földből kiásott macskák az életükért küzdöttek, mozogtak, nyávogtak. Mindhárom macska azonnali, szakszerű ellátásban részesült, így életben maradtak. A gyanúsított szándéka a kismacskák elpusztítása volt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a nőt többszörösen minősített állatkínzás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban még a héten bíróság elé állítja.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018