INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

önkormányzati választás

tarlós istván

karácsony gergely

vita

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én.

Tarlós István lezárta a vitát

Infostart

Szerdán még megvalósulni látszott a főpolgármester-jelölti vita, most Tarlós István levélben fejette ki ellentétes véleményét az ügyben.

Szerdán még úgy tűnt, egyre közelebb vannak a főpolgármester-jelöltek a nyilvános vitához. Karácsony Gerely, a baloldali pártok közös jelöltje hétfőn hívta vitára Tarlós István főpolgármestert. Kedden az index megkérdezte a városvezetőt a vita lehetőségéről, aki annyit mondott: "Hát persze, nincs több válaszom erre."

Később az ATV híradójának a főpolgármester azt mondta, elvileg lehet a vitát mérlegelni, és hogy most "a másik térfélen pattog a labda". Karácsony Gergely a főpolgármester által elvárt feltételekről írt a közösségi oldalán. Helyszínnek az Átriumot javasolja, a vita a város állapotáról, jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről szólna, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem.

A harmadik hivatalos jelölt, Puzsér Róbert szintén jelezte, hogy elfogadja az október 5. és 9. közötti időpontot és a helyszínt. Szerinte Budapest polgárainak hallaniuk kell azok érveit, akikre a fővárost bízzák.

Tarlós István "Végtelen vita a vitáról?" címmel írt levelet, amelyet az atv.hu közölt. Ebben felveti, hogy Karácsony csupa olyan témát jelölt meg, amelyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét, olyan ígéretekkel kampányol, amelyekről tudnia kell, hogy nincs módja betartani, és azt is a káosz jelének tartja, hogy azt sem tudni, hány jelölt venne részt a tervezett vitán.

"Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom. Arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell.

Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni"

- írta csütörtöki levelében Tarlós István.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018