INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

vonat

máv

menetrend

Nagy változás az egyik fontos vasútvonalon

Infostart / MTI

Módosul a menetrend csütörtöktől a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon pályafelújítás miatt - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint a Budapest-Hatvan vasútvonal felújításának következő fázisához igazodva november 15-ig megváltozott menetrend szerint közlekednek az érintett szakaszon a vonatok.

A reggeli csúcsidőben sűrűbben közlekednek majd a vonatok a Keleti pályaudvar és Pécel között, valamint a pótlóbuszok Pécel és Aszód között.

Pécel és Aszód között a vonatforgalom teljes kizárásával, Rákos és Pécel, valamint Aszód és Hatvan között pedig egy-egy vágányon zajlik majd a felújítás.

A menetrend módosulásról bővebb információ a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/modosul-menetrend-budapest-hatvan-miskolc-vonalon oldalon található.

A beruházás keretében 2020 végéig 52 kilométer kétvágányú vasúti pálya épül a Rákos és a Hatvan állomás között. A felújításnak köszönhetően megszűnnek a sebességkorlátozások a vonalon, a vonatközlekedés sokkal stabilabbá válik, a sebesség Rákos és Aszód között óránként 100-120 kilométer, Aszód és Hatvan között pedig 160 kilométer lesz. A teljes szakaszon új, elektronikus biztosítóberendezés és vonatbefolyásoló rendszer épül.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018