eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Hou-lin Csao, a szervezet főtitkára a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: nyertesei akarunk lenni az új kalandnak

El kell juttatni a digitalizációt a legtávolabbi faluban élő gazdákig, a kórházakig, a kistelepülésekig, a kis- és közepes vállalkozásokig, hogy mindenki nyertese legyen és ne elszenvedője a digitalizáció okozta változásoknak - mondta a miniszterelnök Nemzetközi Távközlési Egyesület Telecom World 2019 budapesti konferenciájának megnyitóján.

Magyarország készen áll, sőt már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hungexpón, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján

Az esélyek jók, mert Magyarországon már szilárd alapjai vannak a digitális gazdaságnak - fogalmazzott a miniszterelnök, aki szerint

"Magyarország már most is egy digitális gazdaság Európa szívében, a jövő nálunk már elkezdődött, és abban bízunk, hogy Európa is teljes lendülettel ebbe az irányba fordítja majd a szekerét"

- tette hozzá Orbán Viktor sürgetve egyúttal, hogy az Európai Unió végre zárja le a digitális gazdasággal kapcsolatos vitákat, és cselekedjen egységesen. A magyar gazdasági eredményeket sorolva Orbán Viktor kifejtette:

  • Magyarország tíz év alatt Európa sereghajtójából a kontinens egyik éllovasává küzdötte fel magát,
  • az ország arasznyira van a teljes foglalkoztatottságtól,
  • modern ipara van,
  • a magyar költségvetésnél biztonságosabb pedig kevés akad Európában.

Jelezte továbbá, hogy a újfajta magyar gazdasági modell középpontjában a versenyképesség, az újító és a vállalkozói szemlélet áll.

A digitális szektort érintő lépések között említette például, hogy

Európában itt a legalacsonyabb az internetet terhelő forgalmi adó, 5 százalék,

valamint hogy nemrég Zalaegerszegen átadtak egy modern járműipari tesztközpontot.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a magyar nemzeti össztermék 25 százalékát ma a digitális gazdaság állítja elő, a szektor mintegy 400 ezer embert foglalkoztat, ami a harmadik legmagasabb arány az EU-ban. Orbán Viktor szerint az elmúlt tíz év Magyarországon bebizonyította, hogy "nálunk a jövőt nemcsak meg tudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani".

"A nyertesei akarunk lenni ennek az új, történelemformáló, izgalmas kalandnak"

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Miniszterelnökként ugyanakkor azzal a kihívással is küzd - mondta -, hogy az egyre inkább digitalizálódó gazdaságban hogyan lehet olyan politikát folytatni, amelynek eredményeként a digitalizáció áldásaiban ne csak egy szűk elit és egy szűk nagyvállalati világ részesedjen, hanem mindenki. Mint mondta,

a magyar kormány ennek érdekében már elindította a Digitális Jólét Programot.

"El kell juttatnunk a digitalizációt a legtávolabbi faluban élő gazdákig, a kórházakig, a kistelepülésekig, a kis- és közepes vállalkozásokig, hogy mindenki (...) nyertese legyen és ne elszenvedője a digitalizáció okozta változásoknak" - fogalmazott, megjegyezve: ha nem sikerül ilyen politikákat kialakítani, akkor a népesség egy része szembe fog fordulni a digitalizációval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×