eur:
393.35
usd:
367.78
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2018. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Nagy Attila Tibor: új, kormányzati kommunikációs hadjáratok indulhatnak

A kormányzati kommunikáció leendő súlypontjairól is beszélhetett akár zárt ajtók mögött Kötcsén Orbán Viktor miniszterelnök, amikor többek között a drogfogyasztás, illetve a homoszexuális párok örökbefogadása ellen szállt síkra - vélekedett az InfoRádióban Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa.

Óvatosan kell viszonyulni mindenkor a kötcsei beszédekhez, hiszen ezek zártkörűek - fogalmazott az InfoRádóban Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikalemező Központ munkatársa annak kapcsán, hogy a Kötcsei Polgári Piknikről a hétvégén kiszivárgott a kormányfő által zárt körben elmondott beszéd. Újságírók nem lehettek jelen, és megígértették a résztvevőkkel, hogy titoktartást tanúsítanak.

"Ezzel együtt, ami kiszivárgott, abból számomra az a következtetés vonható le, hogy

Orbán Viktor továbbra is nagyon igényli a napi politikától eltávolódó, szellemi kitekintést,

állítólag könyvekre is hivatkozott a kötcsei beszédében. Tulajdonképpen az okos nemzetépítés köré építhető a beszéd a kiszivárgottak alapján" - fogalmazott a politikai elemző.

Nagy Attila Tibor nyomatékosította, abból, amit tudni lehet, a nemzetépítés (a magyarság nemzeti érdekeinek képviselete - családtámogatás, munkához kötött gazdaságpolitika, határon túliak ügye) az, ami egyértelműen kiemelhető, illetve "az,

amiből könnyen lehet, hogy kormányzati kommunikációs propaganda indul majd", a drogfogyasztás és a homoszexuális párok örökbefogadásának kérdése.

"Ami ezt a csomópontot illeti, ha tényleg lesz ilyen kommunikációs hadjárat, akkor a kormány számíthat arra, hogy a politikája találkozik a társadalom többségének a támogatásával" - tette hozzá. Szerinte elképzelhető, hogy még az önkormányzati választások előtt ez a fideszes kommunikációs hadjárat beindul, "a társadalom többsége igazságérzetének eltalálására törekedve".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×