INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

a nap hírei

orbán viktor

kötcse

A nemzetépítés stratégiája állt a miniszterelnök kötcsei beszédének középpontjában - a nap hírei

Infostart

Hétfő délutánig gyűjthetik az ajánlásokat a jelöltek az októberi helyhatósági választásra. Felfüggesztette a béketárgyalásokat az afganisztáni tálib lázadókkal az Egyesült Államok.

A nemzetépítés stratégiája állt a miniszterelnök ez évi kötcsei beszédének középpontjában - írja az Index. A zárt ajtók mögötti tanácskozás fontos gondolata volt még a demográfia és családpolitika is, amelynek folytatását ígérte.

A magyar gazdaság érdeke, hogy az egyetemek tudományos, kutatási eredményei mielőbb hasznosuljanak, és ezzel a gazdasági fejlődést és innovációt erősítsék - jelentette ki a pénzügyminiszter a Debreceni Egyetem tanévnyitó ünnepségén. Varga Mihály hangsúlyozta: a diplomások körében lényegében teljes a foglalkoztatás.

A kis- és közepes vállalkozások megerősítését célozza a Magyar multi program - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Schanda Tamás kiemelte: a kormány célja, hogy a magyar gazdaság növekedésének üteme a következő években is legalább 2 százalékponttal haladja meg az európai uniós átlagot.

Stadionépítés helyett az egészségügyi ellátást fejlesztő beruházásokra lenne szükség Budapesten - mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt. A politikus közölte: az önkormányzati választás kampányában aláírásokat gyűjtenek a stadionépítési láz megállítására.

Hétfőn délutánig gyűjthetik az ajánlásokat a jelöltek az októberi helyhatósági választásra. A polgármester- és képviselőjelölteknek 16 óráig kell leadniuk az ajánlóíveket a helyi választási bizottságoknál. Eddig lehet bejelenteni az indulási szándékot is.

Felfüggesztette a béketárgyalásokat az afganisztáni tálib lázadókkal az Egyesült Államok egy kabuli merénylet miatt - jelentette be az amerikai elnök a Twitteren. A csütörtöki merényletben 12-en meghaltak, köztük egy amerikai és egy román NATO-katona. A tálib felkelők pedig azzal fenyegetőztek, hogy még több amerikai hal meg Afganisztánban, amiért Donald Trump lemondta vezetőikkel a béketárgyalásokat.

Hongkongban 10 ezrek vonultak az Egyesült Államok konzulátusához. A tüntetők azt követelték, hogy az amerikai kongresszus fogadja el a város demokratikus fejlődését és az ember jogok védelmét biztosító javaslatot.

Heves esővel és erős széllel elérte Kanada atlanti partját a Dorian hurrikán. Több százezer ember otthonában megszűnt az áramszolgáltatás Új-Skócia tartományban.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018