INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

duna

átúszás

veszély

vízimentők

Életveszélyes mutatvány a Dunában - videó

Életveszélyes mutatvány a Dunában - videó

Infostart

Szállodahajók mellett úszott egy nő a Dunában. Könnyen lehet, hogy egy fotósnak köszönheti az életét.

A Dunakeszinél, a hajózási útvonal közepén, szinte észrevétlenül úszó nőt egy fotós vette észre a kameráján, amikor épp a folyót fényképezte. Azonnal szólt a rendőröknek és a mentőknek, a közelben lévő hajósoknak és csónakosoknak pedig a nemzetközi jelzéssel, körözéssel jelezte, hogy ember van a vízben.

Az ATV riportja szerint a nő át akarta úszni a Dunát, de a nagy sodrás miatt 5-10 perc alatt egy kilométerrel lejjebb vitte a víz, ott emelték ki a vízből. A fotós szerint látszott, hogy nagyon elfáradt, alig tudott a víz felszínén maradni, életveszélben volt. Pláne mikor megjelent mellette a szállodahajó, aminek a hullámaival is meg kellett küzdenie.

A fotós a partról próbált segítséget kérni. Először egy kajakos sietett a nő segítségére, de nem járt sikerrel. Végül egy motorcsónakos ment érte és vitte ki a partra. A kiérkező vízimentők már a parton állva találtak rá. Átfázott, ezért kórházba vitték.

Tekintettel arra, hogy a Duna Vác és Ercsi közé eső szakaszán csupán 5 kijelölt fürdőhely van, a nő súlyos hibát vétett, hiszen máshol tilos a folyóba menni. A rendőrség szabálysértési eljárást indított az asszony ellen, akinek az értesülések szerint nem ez volt az első próbálkozása a Duna átúszására, és aki az eset után is zavarodottan viselkedett, mintha fel sem fogta volna, mekkora veszélytől mentették meg.

Nyitókép: atv.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018