eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Donáth László evangélikus lelkész (j) beszél a Pharrajimos - a roma holokauszt címmel nyílt tablókiállítás megnyitóján Budapesten, a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásán 2015. július 31-én. A Metró Art Galéria kiállítását szeptember 30-ig lehet megtekinteni a 2-es, 3-as és 4-es metró szerelvényeiben.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Vizsgálat indult Donáth László ellen

Tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez az evangélikus egyház Donáth László volt szocialista országgyűlési képviselő, evangélikus lelkész magatartásával kapcsolatban, Bevonják az érintett feleket és a gyülekezeteket is. 

A Magyarországi Evangélikus Egyház hétfői közleménye szerint ezt az északi egyházkerület elnökségéhez érkezett személyes megkeresések teszik szükségessé. Az elnökség szorgalmazza a panaszok alapos kivizsgálását, amit

"Krisztus ügye és az emberi méltóság védelme melletti mély elkötelezettségük alapján

tesznek" - fogalmaz a Fabiny Tamás püspök és Fábri György egyházkerületi felügyelő által jegyezett kommüniké, amely a püspök februári zsinati székfoglalóját is idézi, mely szerint a felekezet zéró toleranciát hirdetett a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban, és ha szükséges, megteszik az előírt egyházjogi lépéseket.

Az egyház azt kérte, hogy

a lehetséges áldozatok személyiségi jogainak és méltóságának védelmében mások vélt vagy valós fájdalmát, traumáit ne használja fel senki eszközként politikai kommunikációs célokra.

Donáth László az InfoRádió megkeresésére annyit közölt: egyetért a Magyarországi Evangélikus Egyház közleményével, de nem foglalkozik "sem az ellene indított rágalomhadjárattal, sem pedig az ahhoz kapcsolt ismeretlen tettes ellen folyó nyomozással".

Elsőként TV2 számolt be arról, hogy a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő apja ellen, zaklatás miatt.

Donáth Anna korábban az RTL Híradónak azt mondta, hogy karaktergyilkosságnak tartja az ügyet, de a részletekről nem nyilatkozott.

"A gyermekek a szüleikért nem vállalnak felelősséget és oda-vissza sem, úgyhogy én azt kérem a propagandistáktól és más újságíróktól is, hogy a saját politikai teljesítményemet, az én saját állításaimat kérjék rajtam számon, arról mindig is nyilatkozni fogok" - mondta Donáth Anna.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint Donáth László ügyéhez semmi köze a lányának.

"Ez az ügy csak és kizárólag Donáth Lászlóra vonatkozik, vele beszéljenek erről, egyébként

ezt az egészet egy aljas propagandalejáratásnak vesszük Donáth Annával szemben,

aki a magyar embereket képviseli az Orbán-rendszerrel szemben az Európai Parlamentben" - mondta az ATV-nek Fekete-Győr András.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy feljelentés alapján június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés miatt, azonban az InfoRádió megkeresésére sem erősítették meg, hogy Donáth László ellen nyomoznak. A hatóság közlése szerint még nem történt gyanúsítotti kihallgatás az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×