eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tállai András: a 2020-as költségvetés voltaképpen adócsökkentés

A PM-államtitkár szerint a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy ne legyen az adminisztráció annyira bonyolult, mint eddig.

80 milliárd forintos adócsökkentést jelent a 2020-as központi költségvetés a jövő évi adóváltozásokkal - fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hozzátette: a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy az adminisztrációs feladatok mérséklése nyomán jövőre számos adófizető dolga egyszerűbbé válik, kevesebb időt kell majd az adóügyek elintézésére fordítani.

A családvédelmi és gazdaságvédelmi akciók közé tartozik - többek között -, hogy életbe lép a négygyermekes anyák élethosszig tartó szja-mentessége, a szálláshely-szolgáltatások áfájának 18-ról 5 százalékra csökkentése, a 4 százalékos turisztikai fejlesztési hozzájárulás bevezetése és az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűntetése. Ezeken túl összeolvad a nyugdíjjárulék, a természetbeni egészségbiztosítási járulék, a pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a munkaerőpiaci járulék, nő a cigaretta jövedéki adója és a magyarországi székhelyet választó nemzetközi sportszervezeteknek a munkavállalóik után 15 százalék ekhót kell fizetniük - olvasható az összeállításban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×