INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

tállai andrás

adórendszer

költségvetés

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én.

Tállai András: a 2020-as költségvetés voltaképpen adócsökkentés

Infostart

A PM-államtitkár szerint a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy ne legyen az adminisztráció annyira bonyolult, mint eddig.

80 milliárd forintos adócsökkentést jelent a 2020-as központi költségvetés a jövő évi adóváltozásokkal - fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hozzátette: a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy az adminisztrációs feladatok mérséklése nyomán jövőre számos adófizető dolga egyszerűbbé válik, kevesebb időt kell majd az adóügyek elintézésére fordítani.

A családvédelmi és gazdaságvédelmi akciók közé tartozik - többek között -, hogy életbe lép a négygyermekes anyák élethosszig tartó szja-mentessége, a szálláshely-szolgáltatások áfájának 18-ról 5 százalékra csökkentése, a 4 százalékos turisztikai fejlesztési hozzájárulás bevezetése és az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűntetése. Ezeken túl összeolvad a nyugdíjjárulék, a természetbeni egészségbiztosítási járulék, a pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a munkaerőpiaci járulék, nő a cigaretta jövedéki adója és a magyarországi székhelyet választó nemzetközi sportszervezeteknek a munkavállalóik után 15 százalék ekhót kell fizetniük - olvasható az összeállításban.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018