eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla

Csúnya eset a Balaton Soundon, kiutasítottak egy szlovák állampolgárt

A Siófoki Járási Ügyészség 2019. július 5-én két tetten ért és őrizetbe vett külföldi állampolgárt állított bíróság elé, akik közül az egyik gépjárművet nyitott ki egy speciális eszközzel, míg a másik a Balaton Sound fesztiválon dolgozó ápolónőt ütött meg.

Egy, a Balaton Soundra barátaival érkező 25 éves szlovák férfi sátruk elfoglalása után annyi alkoholt fogyasztott, hogy ittasága miatt a mentősök a fesztivál területén felállított egészségügyi sátorba vitték. A sátorban minden ágy foglalt volt, így a részeg vádlottat a földre tették, majd amikor felszabadult egy hely, oda akarták fektetni. A férfi először együttműködést tanúsított, majd előzmény nélkül a neki segítő ápolónőt ököllel úgy arcon és orron ütötte, hogy a sértett a földre esett. Ezek után a vádlott el akarta hagyni a sátrat, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

A járásbíróság a szlovák férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészi indítvánnyal egyezően 2 évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, valamint a vádlottat 3 évre kiutasította az országból - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A másik ügyben egy 43 éves ukrán férfi a vádlott, aki egy siófoki hipermarket parkolójában nyitotta ki a sértett személygépkocsiját egy

Ukrajnában beszerzett olyan távirányítóval, ami kifejezetten lezárt állapotú kocsik nyitására alkalmas.

A férfi még az autóban ülve kutatott, amikor a sértett fiával visszaérkezett a kocsihoz, így hiába próbált elmenekülni, a parkolóban tartózkodó biztonsági őrök és vásárlók visszatartották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×