INFORÁDIÓ 
2019. október 23. szerda
Gyöngyi

rendőrség

kamera

büntetés

gyalogátkelőhely

Keményen bírságolnak a rendőrök a kamerák alapján - mutatjuk a veszélyes helyeket

Keményen bírságolnak a rendőrök a kamerák alapján - mutatjuk a veszélyes helyeket

Infostart

A közterületi kamerák segítségével a kiskunhalasi rendőrök is folyamatosan ellenőrzik a gyalogos-átkelőhelyeket. Egy szabályszegő sofőr hat büntetőpontot kapott.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság területén szolgálatot teljesítő rendőrök ismét a gyalogosok védelmét szolgáló akciót tartottak június 25-én délelőtt. Ennek során többek között a közterületi kamerákon keresztül ellenőrizték azt, hogy az autósok a zebrák közelében jogkövető magatartást tanúsítanak-e, elősegítik-e a gyalogosok úttesten történő átkelését.

A Kossuth utca és a Köztársaság utca kereszteződésében elhelyezett kamera felvétele alapján észlelték, hogy egy nő halad át a gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárját tolva, azonban egy gépjármű ezt figyelmen kívül hagyja, és elsőbbségadás nélkül hajt el az asszony előtt.

A rendőrök a sofőrt igazoltatták, aki a szabálysértés elkövetését elismerte. Vele szemben 15.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki, valamint 6 büntető pontot kapott.

A közúti közlekedésben résztvevők a továbbiakban is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, melyeknek célja – többek között – a gyalogosan közlekedők biztonságának védelme.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018