INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

autóipar

debrecen

bmw

gyár

Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. június 14-én.

Munkagépek lepték el a leendő BMW-gyár területét

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Debrecenben járt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, és az autóipari beruházásokkal kapcsolatban bejelentett egy 35 milliárd forintos támogatást.

Május közepére önkormányzati tulajdonba került Debrecenben a leendő BMW autógyárnak is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területe. A fejlesztési övezet kialakításának első üteme 150 tulajdonost érintett.

Az esetek 93 százalékában közös megegyezéssel - adásvétellel vagy csereterület biztosításával - zárult a folyamat, a terület 7 százalékát pedig kisajátították.

Mostanra már munkagépek dolgoznak a helyszínen, ahol pénteken terepszemlét tartott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester társaságában.

A miniszter debreceni látogatása alkalmával a régió innovációs és oktatásfejlesztéséről is értekezett az város és az egyetem vezetőivel, majd a városházán bejelentette: a kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018