eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. június 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Munkagépek lepték el a leendő BMW-gyár területét

Debrecenben járt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, és az autóipari beruházásokkal kapcsolatban bejelentett egy 35 milliárd forintos támogatást.

Május közepére önkormányzati tulajdonba került Debrecenben a leendő BMW autógyárnak is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területe. A fejlesztési övezet kialakításának első üteme 150 tulajdonost érintett.

Az esetek 93 százalékában közös megegyezéssel - adásvétellel vagy csereterület biztosításával - zárult a folyamat, a terület 7 százalékát pedig kisajátították.

Mostanra már munkagépek dolgoznak a helyszínen, ahol pénteken terepszemlét tartott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester társaságában.

A miniszter debreceni látogatása alkalmával a régió innovációs és oktatásfejlesztéséről is értekezett az város és az egyetem vezetőivel, majd a városházán bejelentette: a kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×