eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lamu, 2018. március 27.Az Atlanti-óceánonból kifogott halak a délkelet-kenyai Lamu sziget halpiacán 2018. március 24-én. Lamu sziget gazdaságában a legmeghatározóbb a halászat, a mezőgazdaság és a turizmus, az itt élők fő megélhetési forrása a halászat, amely az utóbbi időben a korallpusztulás, a partmenti túlhalászás, az illegális halászati módszerek miatt jelentős mértékben visszesett. A helyi halászok szerint a Lamu  kikötőjében zajló építkezés nagy mértékben hozzájárult a természetes élőhelyek és a halállomány pusztulásához. (MTI/EPA/Kurokava Dai)
Nyitókép: MTI/EPA/Kurokava Dai

Eszméletlen halpusztulás a Holt-Tiszában

Különös módon csak egy kicsi szakaszon, de annál több haltetem lebegett a szajoli Holt-Tisza felszínén.

Csütörtökre virradóra a szajoli Holt-Tisza II-es tóegységében nagy mennyiségű döglött halra bukkantak a hajnalban kivonuló horgászok, a legkülönbözőbb méretű és fajú uszonyosok lebegtek a víz felszínén - írja a Szoljon.hu. A pusztulás nem érinti az egész holtágat, csak kifejezetten az említett tóegységet.

A vízrész az önkormányzat tulajdonában van, de a Fish Coop hasznosítja.

A rendkívüli esemény miatt azonnal horgászati tilalmat rendeltek el.

A történtekről lakossági felhívást tettek közzé, a tóegységet a többi vízterülettel összekötő zsilipeket pedig nyomban lezárták. A halőrök megkezdték csónakjaikkal a tetemek begyűjtését. A halmaradvány veszélyes hulladéknak számít.

Az előzetes felmérés megtörtént, mintát vettek a vízből, amit elküldtek laboratóriumi vizsgálatra.

"Felelősként" részben a nagy melegre tekintenek, bár ebben az a különös, hogy szerda délután még egyetlen haltetem sem úszott a tavon, csütörtök reggel viszont a jelenség tömeges volt, a víz igen alacsony oxigénszintje mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×