INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

badacsony

bántalmazás

ügyészség

vádemelés

Új fejlemény a badacsonyi borászhalál ügyében

Infostart

A Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 2018 szeptemberében, Badacsonyban történt, halállal végződő bántalmazás két elkövetőjével szemben.

Az ügyészség közleménye emlékeztet: két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, munkájuk miatt Ábrahámhegyen elszállásolt férfi egy születésnapi ünneplést követően úgy döntött, hogy tovább folytatja a szórakozást, s ezért 2018. szeptember 8-án, éjfél után személygépkocsival Badacsonyba mentek. A gépkocsit az egyik ittas vádlott vezette.

A vádlottak a járművel Badacsony központjába mentek, ahol szabálytalanul hajtottak be az egyik parkolóba. A sértett férfi három ismerősével éppen a parkolóban gyalogolt, s míg társai kitértek a gépkocsi elől, a sértett az autóval szemben megállt, amely így nem tudott továbbhaladni. A vádlottak ekkor kiszálltak a járműből, és a sértettet, aki maga is ittas volt, többször ököllel arcon ütötték. A sértett nem védekezett, csupán azt kérdezte támadóitól, hogy

„Üthettek, de mire jó ez, mit tettem?”.

A vádlottak ezt követően abbahagyták a bántalmazást, sőt egyikük még itallal is kínálta volna a sértettet, aki azonban ismerősei után indult. A másik elkövető ekkor kötekedve rákiabált, amely szóváltáshoz és a férfi újabb bántalmazásához vezetett.

A sértett társaságában lévő nő a vádlottakat nyugtatva próbálta megakadályozni a további verekedést, a sértettnek pedig szólt, hogy üljön be az autójukba, aki azonban csak eltávolodott, és az út túlsó oldalára ment. Az egyik elkövető felfigyelt rá, s ahelyett, hogy társával távozott volna, mindketten a sértettre támadtak, arcon, fejen ütötték, majd a már földön fekvő férfit többször megrúgták, aki az életét vesztette. Halálának bekövetkezéséhez a természetes eredetű megbetegedései mellett a bántalmazással összefüggésben kialakult stresszhelyzet is hozzájárult.

A vádlottak a sértett segítségére siető embereket látva felhagytak az eszméletlen, életjeleket nem mutató férfi bántalmazásával, és autójukhoz futottak, hogy elmeneküljenek. Menekülésük során a helyszínre érkezők próbálták őket visszatartani, amelyből dulakodás alakult ki, s melynek során a gépkocsit vezető vádlott egy gázpisztolyt is elővett, de azzal meghibásodása miatt lövést leadni nem tudott. A vádlott ekkor kitolatott a parkolóból, majd a gépkocsival az út melletti árokba csapódva állt meg.

Az ügyészség a vádiratban az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A címlapról ajánljuk

Elhunyt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Ferenc. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, a Korál együttes ikonikus alapító-vezetője...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018