eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
A Margit hídnál hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó mentését segítő eszközt rakják le daruval a rakparton, az úszódaru közelében 2019. május 31-én. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb dél-koreai áldozatot azonosították

Azonosították a Margitszigetnél szerda délelőtt talált holttestet. A férfi a múlt heti dunai hajóbaleset tizenharmadik dél-koreai áldozata - közölte a rendőrség.

Azt írták: folyamatos a kutatás, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 13 dél-koreai utast és a hajó kéttagú magyar legénységét.

Szerda délután a Duna Fejér megyei és budapesti szakaszán találtak egy-egy holttestet, de az azonosításuk még tart.

Múlt szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely 35 emberrel a fedélzetén másodpercek alatt elsüllyedt.

Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét még aznap megtalálták, 21 ember pedig eltűnt. Azóta nyolc holttestet találtak a Dunában; ha bebizonyosodik, hogy a szerda délután előkerült kettő is a hajóbaleset áldozatáé, akkor még 13 embert kell keresni.

A múlt szerdai hajókatasztrófával kapcsolatos további híreinket ITT olvashatják.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×