INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

szombathely

dohányzás

erkély

tilalom

Tilos lett az erkélyen dohányozni

Tilos lett az erkélyen dohányozni

Infostart

Szombathelyen a lakók megelégelték, hogy a közös biztosításból kell kifizetniük a dohányosok által okozott kárt, ezért drasztikus döntést hoztak: 1580 lakás erkélyén tiltották meg a dohányzást.

A Perint Lakásszövetkezet küldöttgyűlése úgy döntött, hogy tűzvédelmi okokra hivatkozva megtiltja a lakóknak a dohányzást az erkélyen - írja a vaol.hu. A lakók két, tavaly nyári tűzeset miatt döntöttek a tilalomról: az egyik esetben egy tizedik emeleti erkélyről pöcköltek ki egy égő csikket, ami két emelettel lejjebb, egy idős, 93 éves asszony erkélyét gyújtotta meg, egy másik esetben pedig valakinek a saját erkélyét sikerült felgyújtania. Mivel a házon tömbbiztosítás van – amely az erkélyeket is magában foglalja –, egy-egy lakó felelőtlenségének következményeit az összes lakó viseli.

A biztosító a dohányzás miatti károkat csak részben térítette meg, és mivel emberi mulasztás miatt rövid időn belül kétszer is keletkezett biztosítási esemény a szövetkezetnél, számítani lehet a biztosítási díj növekedésére is. Azért, hogy elejét vegyék a lakók a hasonló eseteknek és megelőzzenek egy esetleges tragédiát, úgy döntöttek, szigorítanak: 32 küldöttből 29 megszavazta.

Vas megyében évente 150 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A lángok leggyak­rabban a gáztűzhelyen felejtett étel miatt csapnak fel, ezt követik az elektromos zárlatok, majd a fűtőberendezések okozta tüzek, a dohányzás pedig a negyedik a sorban.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018