eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Tilos lett az erkélyen dohányozni

Szombathelyen a lakók megelégelték, hogy a közös biztosításból kell kifizetniük a dohányosok által okozott kárt, ezért drasztikus döntést hoztak: 1580 lakás erkélyén tiltották meg a dohányzást.

A Perint Lakásszövetkezet küldöttgyűlése úgy döntött, hogy tűzvédelmi okokra hivatkozva megtiltja a lakóknak a dohányzást az erkélyen - írja a vaol.hu. A lakók két, tavaly nyári tűzeset miatt döntöttek a tilalomról: az egyik esetben egy tizedik emeleti erkélyről pöcköltek ki egy égő csikket, ami két emelettel lejjebb, egy idős, 93 éves asszony erkélyét gyújtotta meg, egy másik esetben pedig valakinek a saját erkélyét sikerült felgyújtania. Mivel a házon tömbbiztosítás van – amely az erkélyeket is magában foglalja –, egy-egy lakó felelőtlenségének következményeit az összes lakó viseli.

A biztosító a dohányzás miatti károkat csak részben térítette meg, és mivel emberi mulasztás miatt rövid időn belül kétszer is keletkezett biztosítási esemény a szövetkezetnél, számítani lehet a biztosítási díj növekedésére is. Azért, hogy elejét vegyék a lakók a hasonló eseteknek és megelőzzenek egy esetleges tragédiát, úgy döntöttek, szigorítanak: 32 küldöttből 29 megszavazta.

Vas megyében évente 150 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A lángok leggyak­rabban a gáztűzhelyen felejtett étel miatt csapnak fel, ezt követik az elektromos zárlatok, majd a fűtőberendezések okozta tüzek, a dohányzás pedig a negyedik a sorban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×