INFORÁDIÓ 
2019. november 13. szerda
Szilvia

tarlós istván

hajóbaleset

bkv

budapest

Budapest, 2019. május 30. Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Heten meghaltak, amikor a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 24-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén. MTI/Lakatos Péter

Tarlós István felülvizsgálná a szállodahajók helyzetét

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók a belvárosban - mondta az Indexnek a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta a portálnak, hogy az állandó belvárosi jelenlétét az érintett társaságok bevonásával érdemes áttárgyalni. Hozzátette, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel egyeztet az ügyben, hogy közösen találjanak megoldást.

A főpolgármester megérti az üzleti szempontokat, hogy kedvező a frekventált helyeken horgonyozni, de a forgalom miatt és hajózási biztonsági szempontokból sem biztos, hogy ez jó gyakorlat, ezért elképzelhető, hogy ezeket a kikötőket máshova kell helyezni. Jelezte, hogy a folyami közlekedés szabályainak megállapítása nem fővárosi kompetencia.

A BKV-vezérigazgató elrendelte a közlekedési társaság kishajóinak műszaki felülvizsgálatát, elsősorban azokét, amiket a BKV bérbe szokott adni magánvállalkozóknak - mondta Tarlós István.

Közölte azt is, hogy napirenden van a BKV kishajó-hajóflottájának fejlesztése, megújítása is.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018