eur:
393.53
usd:
368.23
bux:
66130.42
2024. április 24. szerda György
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Heten meghaltak, amikor a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 24-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Tarlós István felülvizsgálná a szállodahajók helyzetét

Meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók a belvárosban - mondta az Indexnek a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta a portálnak, hogy az állandó belvárosi jelenlétét az érintett társaságok bevonásával érdemes áttárgyalni. Hozzátette, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel egyeztet az ügyben, hogy közösen találjanak megoldást.

A főpolgármester megérti az üzleti szempontokat, hogy kedvező a frekventált helyeken horgonyozni, de a forgalom miatt és hajózási biztonsági szempontokból sem biztos, hogy ez jó gyakorlat, ezért elképzelhető, hogy ezeket a kikötőket máshova kell helyezni. Jelezte, hogy a folyami közlekedés szabályainak megállapítása nem fővárosi kompetencia.

A BKV-vezérigazgató elrendelte a közlekedési társaság kishajóinak műszaki felülvizsgálatát, elsősorban azokét, amiket a BKV bérbe szokott adni magánvállalkozóknak - mondta Tarlós István.

Közölte azt is, hogy napirenden van a BKV kishajó-hajóflottájának fejlesztése, megújítása is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×