eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Figyelmeztetnek a házi gyermekorvosok: egy fontos védőoltással lehetnek gondok

Gondok vannak a bárányhimlő elleni oltás bevezetése körül.

Nagy gondban vannak a házi gyermekorvosok a bárányhimlő elleni védőoltás miatt egy gyermekgyógyász szakfőorvos szerint.

Az orvosok annak természetesen örülnek, hogy ez az oltás is kötelezővé és ingyenessé vált, annak azonban nem, hogy erről eddig semmiféle hivatalos, írásbeli információt nem kaptak.

A kormány által meghatározott oltási időpontok sem felelnek meg a hazai és a nemzetközi szakmai ajánlásoknak - tájékoztatta a BOON szerkesztőségét egy alapellátási gyermekgyógyász szakfőorvos.

Közeledik a szeptember, rendelni kellene a következő negyedévi oltóanyagokat, de a bárányhimlővel kapcsolatos oltásokról még nem kaptak hivatalos tájékoztatást

– mondta a lapnak a gyermekorvos.

A gyermekgyógyászok nem értenek egyet továbbá a tisztifőorvossal az oltások időpontjával kapcsolatban. Valaki úgy döntött, hogy a bárányhimlő elleni védőoltást 13 és 16 hónapos korban kell beadni. A gyermekorvosok ezzel szemben a 15 és 18 hónapos korhoz ragaszkodnának, mert akkor más betegségek ellen is oltják a gyerekeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×