eur:
390.65
usd:
358.87
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Pixabay

Ellepik a rendőrök éjszakánként Budapestet

Átlagosan ötvennel emelkedik a rendőrök száma a belvárosi kerületekben, azaz a Belvárosban, Terézvárosban, Erzsébetvárosban, valamint Józsefvárosban - mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megemelt rendőri létszámmal van jelen a főváros belső kerületeiben, így az V., a VI., a VII. és a VIII. kerületben is - tudta meg az InfoRádió Csécsi Somától, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

"Budapesten évek óta tartó tendencia, hogy egyre kevesebb a bűncselekmény, ennek ellenére a BRFK a készenléti rendőrséggel együttműködve megemelt létszámot biztosít ezekben a belső városrészekben" - tette hozzá a szóvivő.

A létszámemelés indokaként Csécsi Soma elmondta, mind a nappali, mind az éjszakai órákban biztosított állandó rendőri jelenlét célja, hogy a közterületen elkövetett bűncselekmények száma tovább csökkenjen, és ezzel párhuzamosan nőjön az e kerületekben élők szubjektív biztonságérzete.

A megerősített állomány 50 plusz embert jelent a hét minden napján éjszaka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kamala Harris vállalja, egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Kamala Harris vállalja, egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Kamala Harris alelnök vasárnap este először szólalt meg közleményében azok után, hogy Joe Biden visszalépett az elnökjelölti versenyből. Harris szerint "megtiszteltetés" számára Joe Biden elnök támogatása, és szándékában áll "kiérdemelni és megnyerni" a demokraták elnökjelöltségét. Közben egyre több vezető demokrata politikus áll ki nyíltan Harris támogatása mellett, de több befolyásos párttag is csendben van egyelőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×