INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

velence

strand

nyár

A Velencei-tó Kapuja projekt keretében megépült és 2014. tavaszán megnyitott Velence Korzó és Szabadstrand gyermek- és családbarát strandján 14 ezer négyzetméternyi homokos part áll a fürdőzők rendelkezésére. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Készülnek a Velencei-tónál a rohamra

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Felmérik a Velence Korzó strandján a meder állapotát. A hirtelen mélyülő részek sokszor okoztak már gondot. Az önkormányzat azt kéri, a gyerekeket egyedül ne engedjük vízbe.

Megnyitása óta nagyon népszerű a nyári főszezonban a Velence Korzó szabadstrandja: egy-egy kánikulai hétvégén a tízezres számot is meghaladó vendégsereg érkezik az ország számos pontjáról. Idén is már érkeznek a vendégek, hajók, csónakok és más vízi járművek jelennek meg egyre sűrűbben – írja a FEOL.

A lassan megkezdődő szezon előtt Lajos Tibor vállalkozó a saját maga által tervezett és kivitelezett, kabinos vízibiciklire hasonlító, elektromosmotor-meghajtású járművével elvégezte a Velencei-tó Kapuja előtti mederterület felmérését. Így igyekezett meghatározni a tófenék-hiányosságok esetleges mozgását és mélységét.

Korábban ugyanis többször okozott problémát a lídón fürdőzők körében a több helyen is hirtelen mélyülő tófenék.

Ezeknek a gödröknek az eredete hozzáértők szerint valószínűleg a korábbi nádasba befolyó felszín alatti vizekre vezethető vissza, de ez eddig nem nyert megerősítést az alacsony vízszint miatt. A meder vizsgálata során ezen kimélyülések pontos méreteit meghatározzák, és az adatok alapján lehet a további teendőket megszabni.

A tulajdonos helyi önkormányzat illetékesei már most figyelmeztetnek:

a nyáron strandolni érkezők ne engedjék gyermekeiket felügyelet nélkül a vízbe!

A mederkimélyülések megszüntetése érdekében Velence önkormányzata folyamatosan tárgyal a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal. Azt ígérik, a készülő medertérkép a város honlapján elérhető lesz majd, és bárki megtekintheti.

Nyitókép: MTVA: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018