INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

lezárás

budapest

közlekedés

nagy futam

bkk

A forgalom elől lezárt fővárosi Bem rakpart a Batthyány térnél 2018. június 10-én. Az útlezárásra a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat június végén megrendezésre kerülő futama miatt került sor. A háttérben az Országház épülete.

Nagy lezárások Budapesten - erre készüljön fel

Infostart

A közúti és közösségi közlekedésben jelentős változásokra kell számítani szerdán Budapesten a Nagy Futam miatt.

Lezárják a közúti forgalom elől

a Szent István tér déli oldalát a Hercegprímás utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig, valamint a Hercegprímás utcát a József Attila utcától a Szent István térig május 2-án, csütörtökön 20 óráig;

a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Arany János utca között, valamint a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky köztől a Bajcsy-Zsilinszky útig május 2-án, csütörtökön hajnali 4:30-ig;

továbbá számos útszakaszt az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút környékén május 1-jén, szerdán 6 órától 18 óráig:

az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig,

a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és a Deák Ferenc tér, valamint az Arany János utca és a Podmaniczky utca között,

a József Attila utcát a Széchenyi István tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig,

a Király utcát a Rumbach Sebestyén utcától a Károly körútig,

a Károly körutat a Deák Ferenc tértől az Astoriáig,

a Dohány utcát a Károly körút és a Wesselényi utca között,

a Paulay Ede utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Liszt Ferenc térig,

a Révay utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Dalszínház utcáig,

a Káldy Gyula utcát a Paulay Ede utcától a Révay utcáig,

a Dobó utcát a Révay utcától az Andrássy útig,

a Székely Mihály utcát a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

a Dalszínház utcát a Révay utcától a Paulay Ede utcáig,

a Hajós utcát a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

a Nagymező utcát a Mozsár utca és a Király utca között,

a Jókai teret,

a Liszt Ferenc teret a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Bajcsy-Zsilinszky közig,

az Ó utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Bajcsy-Zsilinszky közig, valamint a Nagymező utcától a Bajcsy-Zsilinszky közig.

Lezárják továbbá a kerékpáros forgalom elől

az Andrássy úti kerékpárutat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Liszt Ferenc tér között május 2-án, csütörtökön reggel 6 óráig;

a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárutat az Erzsébet téri oldalon a Deák Ferenc tér és az Andrássy út közötti, rövid szakaszon.

Változások a közösségi közlekedésben

Május 1-jén a Nagy Futam, valamint a városligeti rendezvények kényelmesebb megközelítése érdekében szükség esetén mind a négy fővárosi metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a megszokottnál sűrűbben indulnak a szerelvények. Az M3-as metró ezen a napon a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispest felé metrópótló busszal lehet utazni.

Az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút, valamint a környező utcák lezárása miatt április 30-án, kedden és május 1-jén, szerdán várhatóan az alábbi korlátozásokra kell számítani a közösségi közlekedésben:

A 9-es busz

május 1-jén, szerdán 18 órától az utolsó buszindulásig a Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Nagykörúton (a 923-as busz megállóinak érintésével) és az Andrássy úton (a 105-ös busz megállóinak érintésével) át közlekedik.

május 1-jén, szerdán az első buszindulástól 18 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton és a Baross utcán át közlekedik, a 923-as busz érintett megállóiban megállva.

A 16-os busz május 1-jén, szerdán a Deák Ferenc tér helyett az Arany János utca végállomásig közlekedik, ahol a buszokra a 9-es busz megállójában lehet felszállni.

A 70-es trolibusz május 1-jén, szerdán az első troliindulástól 18 óráig a Nagymező utca–Király utca útvonal helyett a Podmaniczky utcán és az Izabella utcán át közlekedik, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóinak érintésével.

A 78-as trolibusz május 1-jén, szerdán az első troliindulástól 18 óráig nem érinti az Andrássy út (Opera M), a Zichy Jenő utca, a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth Lajos tér M megállót.

A 100E autóbusz május 1-jén, szerdán 6 és 18 óra között a Deák Ferenc tér és az Astoria megállóhelyek érintése nélkül, a Kálvin tér M és a repülőtér között közlekedik. Ebben az időszakban az előre megváltott 900 forintos vonaljeggyel az M3-as metró további vonaljegy megvásárlása nélkül igénybe vehető a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér közötti vonalszakaszon.

A 105-ös autóbusz május 1-jén, szerdán az első buszindulástól 18 óráig az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt a József Attila utca és a Dózsa György út között módosított útvonalon, a Podmaniczky utcán keresztül közlekedik. A Gyöngyösi utca M felé tartó buszokra a 9-es busz és a 72-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni, az Apor Vilmos tér felé tartó buszokra pedig a 72-es trolibusz, valamint a 15-ös és a 115-ös busz érintett megállóiban.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018