eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz Bangóné visszahívását követeli

A Fidesz arra szólítja fel a szocialista párt vezetését, hívja vissza az Országgyűlésből és a magyar közéletből Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP országgyűlési képviselőjét - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati balatonfüredi sajtótájékoztatóján Bangóné egy pénteki kijelentésére utalva.

Hidvéghi Balázs azt mondta, a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit. A kormánypárt Bangóné Borbély Ildikót emiatt a közéletből való távozásra és országgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel, de ő ezt nem tette meg. A Fidesz ezért fordul most a szocialista párt vezetéséhez, az országos elnökségéhez, illetve a képviselőcsoportjának vezetőihez azzal a felszólítással, hogy hívják vissza Bangónét - tette hozzá.

Hozzátette, meggyőződésük, hogy Bangóné visszahívása elkerülhetetlen lépés, és nem pártpolitikai okokból, hanem azért, mert emberekről így beszélni nem szabad. Nem lehet emberek tömegét, de még egy embert sem patkánynak nevezni, ennek nincs helye a magyar közéletben - hangsúlyozta.

Hollik István lemondásra szólította föl Bangónét

Parlamenti mandátumáról való lemondásra szólította fel Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőt Hollik István kormányszóvivő is. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az Európa jövője a mi jövőnk címmel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség által rendezett fórumon azt mondta, hogy az ellenzéki politikus egy televíziós műsorban "lepatkányozta" a kormánypártok szavazóit.

Kijelentette: ők elvi alapon, kereszténydemokrataként az emberi méltóság tiszteletét vallják, és ebbe beletartozik a politikai ellenfelek méltóságának tiszteletben tartása is.

Soha nem neveznének senkit patkánynak - mondta. Kiemelte: nem szeretne olyan országban élni, ahol országgyűlési képviselő lehet egy olyan politikus, aki lepatkányoz másokat.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×