eur:
395.64
usd:
364.84
bux:
65592.49
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az Igazságügyi Minisztérium épülete az V. kerület Kossuth Lajos tér 2-4-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Mégis költöznek a minisztériumok

Az igazságügyi tárca is távozik a Kossuth térről, és a Nádor utcában, a jelenlegi ombudsmani hivatalban kap elhelyezést.

A kormányzat a minisztériumok elhelyezésének racionalizálására készül, így az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik – tudta meg a Magyar Nemzet. A kormányzati terv részeként a Miniszterelnökség Wesselényi utcai, bérelt irodaházában működő főosztályai a tárca Kossuth téri főépületébe költöznek. Ezzel párhuzamosan pedig az igazságügyi tárca – az épület felújítása után – a Nádor utcába települ, ahonnan az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala egyébként is távozni készült.

A költözések mögött a kormány által elindított bürokráciacsökkentés áll, melynek következő lépése az, hogy a dolgozói állomány elhelyezését újragondolják, mivel a kisebb állományi létszámhoz kevesebb irodaterületre lesz szükség a központi igazgatásban. Az intézkedés célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek.

A kormány által elindított program keretében költözött idén év elején a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor felújított épületébe. A kabinet döntése értelmében a Belügyminisztérium az Országház utca 28–32. és az Úri utca 49–51., míg a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatt kap helyet, ott ahol a második világháború előtt is működött a tárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×