INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

igazságügyi minisztérium

költözés

kossuth tér

Budapest, 2017. február 19. Az Igazságügyi Minisztérium épülete az V. kerület Kossuth Lajos tér 2-4-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Mégis költöznek a minisztériumok

Infostart

Az igazságügyi tárca is távozik a Kossuth térről, és a Nádor utcában, a jelenlegi ombudsmani hivatalban kap elhelyezést.

A kormányzat a minisztériumok elhelyezésének racionalizálására készül, így az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik – tudta meg a Magyar Nemzet. A kormányzati terv részeként a Miniszterelnökség Wesselényi utcai, bérelt irodaházában működő főosztályai a tárca Kossuth téri főépületébe költöznek. Ezzel párhuzamosan pedig az igazságügyi tárca – az épület felújítása után – a Nádor utcába települ, ahonnan az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala egyébként is távozni készült.

A költözések mögött a kormány által elindított bürokráciacsökkentés áll, melynek következő lépése az, hogy a dolgozói állomány elhelyezését újragondolják, mivel a kisebb állományi létszámhoz kevesebb irodaterületre lesz szükség a központi igazgatásban. Az intézkedés célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek.

A kormány által elindított program keretében költözött idén év elején a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor felújított épületébe. A kabinet döntése értelmében a Belügyminisztérium az Országház utca 28–32. és az Úri utca 49–51., míg a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatt kap helyet, ott ahol a második világháború előtt is működött a tárca.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018