INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

kutyatámadás

ostffyasszonyfa

gyerek

rottweiler

Rottweiler kutya a kennelében a Kutyavezetők és szolgálati kutyák VIII. országos versenye nyitónapján Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2018.  szeptember 25-én. A háromnapos rendezvényen a büntetés-végrehajtási intézetek mellett a társ rendvédelmi szervek, valamint a visegrádi négyek országainak csapatai is részt vesznek.

Egy év fogházra ítélték Ostffyasszonyfa polgármesterét

Infostart

Felfüggesztett büntetésről van szó, az ítélet nem jogerős. Egy kétéves kisfiút harapott meg a polgármester rottweilere, ezért állították bíróság elé a férfit.

Az első tárgyaláson a vádlott ügyvédje azt kifogásolta, hogy nem életveszélyesen, hanem súlyosan sérült meg a kétéves gyerek, akit megtámadott tavaly októberben a polgármester kutyája.

Egy orvosszakértő is válaszolt a kérdésekre, a kutyatámadásban megsérültek leleteiből állította össze a szakértői véleményt, a gyermekét és az anyjáét, valamint egy korábbi, májusi támadásról az ott megsérült férfiét. Ügyvédi kérdésre tisztázta például, hogy a kutyaharapás súlyosnak minősül, még akkor is, ha fél évvel később a sértett „karcolásként” emlékszik rá.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, sajnálja a történeket és bevallja, hogy nem tett meg mindent a kutya biztonságos tartásáért.

Bűnös a vádlott két rendbeli gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében, egy rendbeli gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségében.

Az ítélet egy év fogházbüntetés két év próbaidőre felfüggesztve, 400 ezer forint pénzbüntetés, a perköltségek is a polgármestert terhelik - írja a VAOL.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbez: szerintük téves a minősítés.

Nyitókép: Rottweiler kutya a kennelében a Kutyavezetők és szolgálati kutyák VIII. országos versenye nyitónapján Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2018. szeptember 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018