INFORÁDIÓ
2022. augusztus 20. szombat
István

a nap hírei

naperőmű

paks

A jövőben vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány - a nap hírei

Infostart

Pakson átadták az ország legnagyobb naperőművét. Hamarosan felállhat a külföldi befektetések átvilágítását szolgáló uniós rendszer.

A jövőben vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány - az Országgyűlés elfogadta a kormány erre vonatkozó javaslatát. Vagyonkezelő alapítvány 600 millió forinttal, vagy ennek megfelelő vagyoni hozzájárulással jöhet létre. Ilyen alapítvány tartja majd fenn az átalakuló Corvinus Egyetemet és elképzelések szerint az akadémiai kutatóhálózatot is. Szintén a parlament keddi ülésén ismét elfogadta a jogalkotási törvény módosítását, a köztársasági elnök észrevételeit figyelembe véve.

Összesen 8 ellenzéki politikust büntetett az Országgyűlés fejenként több százezer forintra, mert akadályozták a túlóratörvény decemberi szavazását. Kövér László házelnöknek a tiszteletdíjak csökkentéséről szóló határozati javaslatáról vita nélkül szavazott a parlament. Az érintettek között egy DK-s, 5 MSZP-s és 2 független képviselő van.

Pakson átadták az ország legnagyobb naperőművét, amely több mint 20 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosítja majd. Kaderják Péter energiaügyi államtitkár hangsúlyozta, a 9 milliárd forintos beruházás költségeinek 65 százalékát saját, 35 százalékát uniós támogatásból finanszírozta az MVM Csoport.

Figyelmeztető sztrájk lesz szerda reggel 5 és 7 óra között a Hankook dunaújvárosi gumiabroncs gyárban. Székely Tamás érdekképviseleti vezető közölte, hogy a cégvezetés nem mutatott megegyezési készséget a keddi tárgyaláson sem és nem terjesztett elő ajánlatot a szakszervezet 18 százalékos bérkövetelésével szemben.

Az Európai Unió összesen mintegy 220 millió euróval támogatja az M8-as autópálya vas megyei szakaszának építését és Budaörs szennyvízrendszerének fejlesztését. Corina Creţu regionális politikáért felelős uniós biztos azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió a jövőre záruló költségvetési időszakban 25 milliárd eurót ruház be Magyarországon.

Hamarosan felállhat a külföldi befektetések átvilágítását szolgáló uniós rendszer, miután a tagállami kormányok tanácsa is jóváhagyta az erre vonatkozó javaslatot. A törvény értelmében a tagországok véleményezhetik majd az egymás területén tervezett beruházásokat.

Támogatja a francia elnök javaslatát az Európai Uniós reformjáról a magyar kormányfő. Emmanuel Macron szerint szükséges a demokráciák védelmét szolgáló európai ügynökség létrehozása, a schengeni övezet reformja, a pártok külföldi finanszírozásának megtiltása, közös határrendőrség és uniós menekültügyi hivatal felállítása.

A következő uniós csúcs hivatalos napirendjén nem szerepel a migráció kérdése, amire évek óta nem volt példa. A március 21-22-i találkozón a tagállamok vezetői elsősorban a munkahely teremtésről, a gazdasági növekedésről, a versenyképességről, a klímaváltozásról fognak tárgyalni.

Felkerült a Forbes legfrissebb, dollármilliárdosokat felvonultató listájára két magyar. Csányi Sándor az OTP vezérigazgatója az 1941. 1,1 milliárd dolláros vagyonával, míg Mészáros Lőrinc egymilliárd dollárral a 2057. A világ leggazdagabb embereinek listáját idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti, 131 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018