eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Napló

Vége a nyugalomnak – kezdődnek a hadgyakorlatok a Bakonyban

Érkeznek a március első napján kezdődő Steppe Archer 2019 elnevezésű magyar-amerikai nemzetközi hadgyakorlatra az amerikai lánctalpas harci eszközök, a hajmáskéri vasútállomásra. A bakonyi lőtéren október végéig tart a nagyüzem.

Szárazföldi harci technikák, vadászgépek és helikopterek is megkezdik a különböző hadgyakorlatokat, szinten tartó feladatokat márciusban a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ lő és gyakorlóterén - írja a veol.hu.

A hajmáskéri vasútállomásra érkező katonai járművek egyenes úton a lőtérre haladnak, ahol október végéig töltik NATO szövetséges katonatársaink mindennapjaikat a közös kiképzésen. Az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítője szerint a nap huszonnégy órájában zajlik majd a gyakorlatozás, mely jelentős járműmozgással – Várpalota és Hajmáskér térségben a lőtér környékén, illetve a 8-as főúton – és közepes zajhatással fog járni.

A dübörgő lánctalpasok "mellé" a hónap közepe tájától kezdve légierős szakfelkészítés is kezdődik, éleslövészettel - írja a lap. Több napon át egészen az esti órákig számíthatnak a környéken élők levegő-föld éleslövészetekre, alacsonyan átrepülő repülőeszközökre a már jól megszokott nagy zajhatás kíséretében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×