eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Nyitókép: Napló

Vége a nyugalomnak – kezdődnek a hadgyakorlatok a Bakonyban

Érkeznek a március első napján kezdődő Steppe Archer 2019 elnevezésű magyar-amerikai nemzetközi hadgyakorlatra az amerikai lánctalpas harci eszközök, a hajmáskéri vasútállomásra. A bakonyi lőtéren október végéig tart a nagyüzem.

Szárazföldi harci technikák, vadászgépek és helikopterek is megkezdik a különböző hadgyakorlatokat, szinten tartó feladatokat márciusban a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ lő és gyakorlóterén - írja a veol.hu.

A hajmáskéri vasútállomásra érkező katonai járművek egyenes úton a lőtérre haladnak, ahol október végéig töltik NATO szövetséges katonatársaink mindennapjaikat a közös kiképzésen. Az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítője szerint a nap huszonnégy órájában zajlik majd a gyakorlatozás, mely jelentős járműmozgással – Várpalota és Hajmáskér térségben a lőtér környékén, illetve a 8-as főúton – és közepes zajhatással fog járni.

A dübörgő lánctalpasok "mellé" a hónap közepe tájától kezdve légierős szakfelkészítés is kezdődik, éleslövészettel - írja a lap. Több napon át egészen az esti órákig számíthatnak a környéken élők levegő-föld éleslövészetekre, alacsonyan átrepülő repülőeszközökre a már jól megszokott nagy zajhatás kíséretében.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×