eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Tűz az ország számos pontján

Egymás után közli a rossz híreket a katasztrófavédelem.

12.26-kor arról tájékoztatott a Katasztrófavédelem.hu, hogy Soltvadkert külterületén 10-12 hektáron ég a száraz fű, az avar és a nádas. A kiskörösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók 13.32-re fékezték meg a lángokat, majd nekiláttak a gőzölgő, izzó részek felkutatásának.

Ezt követően nem sokkal az M0-s forgalmát is veszélyeztető tűzről érkeztek hírek Vecsés térségéből, ott nádas, fás területen kapott lángra az aljnövényzet, mintegy 60 hektáron. Fővárosi tűzoltókat és Pest megyei katasztrófaegységet is riasztani kellett.

Kevéssel délután 2 óra után hat hektáron lángolt az avar és a nádas Eleken, az ország délkeleti csücskében. A tűz lakóházakat is veszélyeztetett, az oltást nehezítette az erős szél. A lángokat a békéscsabai és gyulai hivatásos tűzoltók oltották el.

Már majdnem fél 3-kor hulladék gyulladt ki Egyházasharaszti külterületén, egy mintegy 150 méter hosszú és 10 méter széles sávban. A tűz oltására a siklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, egy munkagép segítségével pedig nekiláttak az égő szemét széthúzásának.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×