eur:
394.69
usd:
371.97
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Tömeges hányás - drasztikus döntést hoztak Lábatlanon

A múlt héten lezajlott tömeges megbetegedések kapcsán rendkívüli ülésen vitatták meg a lábatlani képviselő-testület tagjai, milyen módon biztosítható a gyermekek és idősek megfelelő közétkeztetése.

A lábatlani önkormányzat közösségi csoportjában, a LábatlaNEWS-on tájékoztatták a lakosságot, hogy az önkormányzat új pályázatot ír ki a közétkeztetési szolgáltatás ellátására - írta a kemma.hu. A döntés szülői petíció hatására született meg.

Múlt hétvégén hányás-hasmenés gyötörte az általános iskolába, valamint az óvodába járó gyermekek és pedagógusok egy részét, akik hasonló tünetekről számoltak be. Az intézményekben február 7-ig rendkívüli szünetet rendeltek el, a közétkeztetéssel foglalkozó vendéglő főzőkonyhájának működését pedig a megbetegedések miatt határozatlan időre felfüggesztették.

A megyei népegészségügyi hivatal mintát vett a főzőkonyhán, és kimutatta: az egyik élelmiszerben (levesben) megtalálható bacillus cereus nevű baktérium, valamint egy, a közösségben kitört calici vírus okozta a tömeges rosszullétet.

A megbetegedések után a lábatlani szülők petíciót nyújtottak be a vétkes közétkeztetést végző cég leváltására. A testületi ülésen a képviselők egyetértettek a benyújtott szülői petícióval, és tájékozódtak más szolgáltatók árairól is. A jelenlegi szolgáltatóval a szerződés február végén jár le. Az önkormányzat ideiglenesen egy nagysápi szolgáltató útján biztosítja az ellátást, és új közbeszerzési eljárást írnak ki a közétkeztetés elvégzésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×