INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

vonat

esztergom

budapest

timelapse

videó

Flirt motorvonat halad Ürömnél a Budapest-Esztergom vasútvonalon 2018. április 3-án. Ezen a napon a vasútvonal villamosításának befejezése alkalmából sajtótájékoztatót tartottak az esztergomi vasútállomáson, amelyet a vonal korszerűsítésével egyidejűleg átépítettek. A vonal villamosításával a korábban 1 óra 28 perces menetidő 1 óra 9 percre csökkent, majd a májustól induló, sűrűbb menetrenddel egy óra két perc lesz az utazás ideje. A teljes vonalon új D55 típusú biztosítóberendezéseket helyeztek üzembe.

Eszeveszett száguldás az Esztergom-Budapest vasútvonalon - videó

Infostart

Üljön a mozdonyvezető mellé.

A felújított Esztergom-Budapest vasútvonalon egy óra alatt juthatunk el a királyok városából a fővárosba. 2018 tavasza óta modern, villanyvontatású FLIRT motorvonatok közlekednek a teljes 2-es vonalon. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökkent a menetidő a Nyugati pályaudvar és Esztergom között, valamint bővült a menetrendi kínálat is.

A kemma.hu vette észre, hogy a YouTube-ra felkerült egy time-lapse videó, melyen a mozdonyvezető fülkéjéből szemlélhetjük meg a felújított vasútvonalat. A videófelvételt ötszötörösen gyorsították, a 13,1 perces videó egy 65,5 perces utat örökít meg.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018