eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma
Flirt motorvonat halad Ürömnél a Budapest-Esztergom vasútvonalon 2018. április 3-án. Ezen a napon a vasútvonal villamosításának befejezése alkalmából sajtótájékoztatót tartottak az esztergomi vasútállomáson, amelyet a vonal korszerűsítésével egyidejűleg átépítettek. A vonal villamosításával a korábban 1 óra 28 perces menetidő 1 óra 9 percre csökkent, majd a májustól induló, sűrűbb menetrenddel egy óra két perc lesz az utazás ideje. A teljes vonalon új D55 típusú biztosítóberendezéseket helyeztek üzembe.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Eszeveszett száguldás az Esztergom-Budapest vasútvonalon - videó

Üljön a mozdonyvezető mellé.

A felújított Esztergom-Budapest vasútvonalon egy óra alatt juthatunk el a királyok városából a fővárosba. 2018 tavasza óta modern, villanyvontatású FLIRT motorvonatok közlekednek a teljes 2-es vonalon. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökkent a menetidő a Nyugati pályaudvar és Esztergom között, valamint bővült a menetrendi kínálat is.

A kemma.hu vette észre, hogy a YouTube-ra felkerült egy time-lapse videó, melyen a mozdonyvezető fülkéjéből szemlélhetjük meg a felújított vasútvonalat. A videófelvételt ötszötörösen gyorsították, a 13,1 perces videó egy 65,5 perces utat örökít meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×