eur:
393.74
usd:
368.94
bux:
65867.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
San Sebastián, 2017. március 6.Egy oszlopba kapaszkodó nő az észak-spanyolországi San Sebastiánban tengerpartján 2017. március 6-án, amikor viharos szél fúj az Atlanti-óceán baszkföldi partvidékén. (MTI/EPA/Javier Etxezarreta)
Nyitókép: Javier Etxezarreta

Figyelmeztetést adtak ki: viharos szél söpri ki a szmogot

Tavasziasan meleg lesz sokfelé napközben, de este viharos szél érkezik, és a következő napokban ismét hűvösebbre fordul az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben a köd várhatóan feloszlik, délelőtt szinte mindenhol lehet számítani szűrt napsütésre. A déli óráktól viszont megvastagszik a felhőzet, estére pedig már borult lesz az ég. Jelentéktelen eső esetleg az északi megyékben fordulhat elő, illetve a ködös tájakon szitálás sem kizárt.

A déli, délnyugati szél élénkülni kezd, késő délután, este pedig a Dunántúl nyugati részén erős, viharos lökések is lehetnek.Emiatt több nyugati megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között alakul, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő este 4, 9 fok várható.

Változékony, hűvös napok jönnek

A következő napokban változékony időre van kilátás, általában rövidebb napos periódusokkal. Többször megnövekszik a felhőzet és szórványosan csapadékra is számítani kell:

eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul.

Gyakran megerősödik az északnyugati szél. Gyengül a nappali felmelegedés.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×