INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

kispest

kőbánya-kispest

erdő

pilisi parkerdő

Futópálya, játszótér - használható parkerdővé alakítják a Köki melletti területet

Futópálya, játszótér - használható parkerdővé alakítják a Köki melletti területet

A Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti eddig elhanyagolt, szemetes erdőterületen a tervek szerint június végére már játszótér, valamint futó- és tollaslabdapálya is lesz.

Évtizedek óta fennálló probléma megoldását ígéri a Pilisi Parkerdő Zrt. Mészáros Péter szóvivő az InfoRádióban elmondta, hogy rehabilitálják a XIX. kerületi önkormányzattal közösen a Kőbánya-Kispest metróvégállomás és a Ferihegyi gyorsforgalmi út között elhelyezkedő, körülbelül 3 hektárnyi - hat focipályányi - erdős területet.

"Egy olyan erdőről beszélünk, amely

rendkívül elöregedett, több mint 65 éves akácfák állnak rajta. Az erdő ráadásul rendkívül szemetes, ezért most az önkormányzat a parkerdővel közösen februárben belekezd a takarításba.

Mészáros Péter számítatásai szerint a területről tizenkét nagy teherautónyi, illegálisan lerakott hulladékot visznek majd el, ez megközelítőleg 150 köbméter.

Az elöregedett faállomány kapcsán Mészáros Péter elmondta, nem tudnak olyan finom módszerekkel élni, mint a Pilisben vagy a Visegrádi-hegységben,

a fák "letermelése" után tudnak nekilátni a talaj előkészítésének és az új fák ültetésének.

A területen - amire az ígéretek szerint "rá sem lehet majd ismerni" - másfél kilométeres sétautat, 500 méteres futópályát, tollaslabdapályát, játszóteret és kutyás akadályokkal felszerelt, elkerített kutyafuttatót építenek.

"Nem egy hagyományos erdészeti munkát kell tehát elképzelni amellett, hogy 3 méter magas fákat fogunk ültetni, hogy a terület erdőképe minél inkább megmaradjon" - hangsúlyozta Mészáros Péter. Mintegy 100 darab őshonos fát ültetnek el: hársakat, nyárakat, juharokat, tölgyeket, nyíreket, diókat, szilfákat és cserjéket is - tette hozzá a szakember.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Kispesti kiserdő megújítása - Pilisi Parkerdő
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018