eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin
Tanulóvezetők várakoznak a gépjárművezetői gyakorlati vizsga előtt a Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége Budaörsi úti oktatási központjának udvarán.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiszervezték a tanulóvezetők vizsgáztatását, kisebb korrupciót remélnek

2019 januárjától nem a közlekedési hatóság szervezi a vizsgázást, hanem egy állam által alapított non-profit cég. Az átalakítástól azt várják, csökken a korrupció mértéke.

Ettől az évtől nem a közlekedési hatóság szervezi a tanulóvezetők vizsgáztatását, hanem az állam által alapított nonprofit cég, az úgynevezett Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. A Közlekedés Tudományi Intézethez tartozó új cég évente 4 milliárd forintnyi bevételt kezel majd - írja a Totalcar.hu.

A változtatás egyik nagy célja, hogy csökkenjen az 5-6 hetes várakozási idő azáltal is, hogy lehetőség lesz este vagy a hétvégén vizsgázni. Következménye lehet emellett, hogy az eddig köztisztviselőként dolgozó, majd ettől az évtől céges alkalmazotti státuszba kerülő vizsgabiztosok fizetése emelkedhet; ettől a korrupció csökkenését várják.

A KAV a cikk szerint már csak azért is XXI. századi cég lesz, mert bankkártyás fizetés is lehetségessé válik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×