eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma
Szemben Tarlós István főpolgármester (k), Bagdy Gábor pénzügyekért felelős (b), Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért (b2) és Szeneczey Balázs (j) városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, valamint Sárádi Kálmánné főjegyző (j2) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018. május 30-án.
Nyitókép: Bruzák Noémi

A főváros a BKK-beruházás újrastrukturálására kérheti fel Tarlós Istvánt

Az elektronikus jegyrendszer folytatásáról és a preventív patkánymentesítési program végrehajtásáról is dönthetnek a képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

A budapesti elektronikus jegyrendszer aktuális helyzetéről is tárgyalhatnak a képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. A javaslat elfogadásával a testület kimondhatja: továbbra is támogatja a projekt megvalósítását.

A képviselők felkérhetik Tarlós István főpolgármestert, hogy a Budapesti Közlekedési Központ vezetőinek bevonásával gondoskodjon a beruházás újrastrukturálásáról

és az ehhez szükséges egyeztetésekről. A beruházás határidejét 2020. december 31-re módosíthatja a testület.

A BKK és a kivitelező-szállító német, Scheidt&Bachmann nevű cég között az állomásépítési, járműszerelési és üzemeltetési költségekről a legnagyobb ellentét, mivel a szállító nem tudott érdemben műszaki, jogi, pénzügyi alátámasztást nyújtani az ajánlatokra, emellett az elmúlt három év alatt elvégzett, az újratervezéssel összefüggő többletköltségeinek megtérítéseire is igényt jelentett be.

A BKK számára egyik sem volt elfogadható, ráadásul a projekt kezdetekor átadott bankgarancia idő közben lejárt, ennek hiánya a szállító szerződésszegését eredményezte, ezért november 21-én felmondták a megállapodást.

A BKK tájékoztatása szerint a projekt során eddig megvalósult elemeket a jövőben felhasználhatják, emellett a közlekedési központ megkezdte a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer útján történő értékesítés előkészítését.

Patkányhelyzet

A szerdai ülésen szó lesz arról is, hogy legyre több a patkányok elszaporodásáról szóló lakossági bejelentés. Az év második felében tapasztalt száraz időszakban

a csatornarendszer ideális életteret biztosított a rágcsálóknak, természetes korlátok nélkül tudtak szaporodni.

Az előterjesztés szerint jelenleg nem kritikus a helyzet, ám a kiterjedt fertőzöttség megelőzése érdekében a Fővárosi Önkormányzat a város egészét érintő intenzív, preventív patkánymentesítési program végrehajtását kezdeményezheti, tekintettel arra, hogy minél később történik meg a bevatkozás, az annál többe kerület.

A javaslat szerint ahhoz, hogy a fővárosban elvárt patkánymentes állapot fenntartásához szükséges intenzív kezelést a jövőben bármikor azonnal meg lehessen kezdeni, többletforrást kell, amely jövőre 647 millió forintos keretösszeget jelenthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×