INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

hévíz

pára

A hévízi Tófürdő és a Festetics Fürdőház (középen) látképe a világ egyetlen repülőképes Li-2-es (szovjet gyártású DC-3-as) repülőgépéből fotózva 2017. augusztus 27-én. Az 1949-ben Taskentben gyártott repülőgépet a Magyar Néphadseregnél helyezték üzembe, majd 1958-ban a Malévhoz került. 1964 novemberében átadták a Néphadseregnek, ahol tízévi szolgálat után 1974. január 11-én a múzeumba küldték. A gép 1997 óta a Goldtimer Alapítvány tulajdona, amellyel a mai napon először szerveztek sétarepülést a Balaton felett.

Ködbe borult Magyarország természeti csodája

Infostart

A Hévízi-tó egyike Magyarország 7 természeti csodájának. Őszi reggeleken a tavat könnyű pára borítja a tavat, amely gátolja a víz lehűlését, ezáltal teszi elérhetővé még ilyenkor is a szabadtéri fürdőzés élményét. A kísérteties látvány egyedi hangulatot kölcsönöz a tónak - írja a Zaol.hu.

A Hévízi-tó gyógyhatása meglehetősen ismert, de az élővilága mellet sem lehet szó nélkül elmenni, mely a téli időszakban éled fel igazán.

Ebben a periódusban, valamint a hűvösebb kora tavaszi és őszi reggeleken a tavat könnyű pára borítja, amelynek nagy a jelentősége, mert gátolja a víz lehűlését, ezáltal teszi elérhetővé még ilyenkor is a szabadtéri fürdőzés élményét.

Ez, a már-már kísérteties látvány, egyedi hangulatot kölcsönöz a tónak.

A misztikus képeket a Zaol.hu cikkében találja.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018