eur:
390.84
usd:
366.01
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Égő házból mentette ki a lakót egy zirci rendőr

Kimenekítette egy égő ház lakóját Zircen, Hunyadvári Antal rendőr törzszászlós, Zirci Rendőrőrs szolgálatparancsnoka, és ezzel feltehetően az életét is megmentette.

Hunyadvári Antal szolgálatparancsnok november 21-én este, két robbanást hallott, amely – mint később kiderült – két PB gázpalack robbanásakor történt.

A hangra a törzszászlós kirohant a Zirci Rendőrőrs épületéből, és azt látta, a szomszéd utcában ég egy ház. A szolgálatparancsnok a lángoló ház tulajdonosát kisegítette az épületből, majd a szomszédok értesítését is megkezdte a közben helyszínre érkező Simon Balázs törzszászlós és Papp Gyula zászlós segítségével.

Időközben a zirci és a veszprémi tűzoltók is megérkeztek, és megkezdték az oltást, miután még egy PB gázpalack került elő a lángoló házból, ami még nem robbant fel.

A gyors intézkedés miatt senki nem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Megközelítette a 81%-ot a foglalkoztatottak aránya tavaly Magyarországon a 20 és 64 év közöttiek körében, ami a 75%-os uniós mutatót meghaladva a hetedik legjobb rátának számít az EU-n belül. Az uniós adathoz hasonlóan az elmúlt években folyamatosan nőtt a foglalkoztatottság mértéke hazánkban, egyedül 2020-ban, a Covid kirobbanásának évében csökkent az előző évhez képest a mutató, akkor 77,5%-on állt a ráta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×